joi, 21 ianuarie 2010

Ultima, Scotia isi anunta lotul pentru Six Nations

In fine, dupa ce in ultimele 10 zile toate adversarele au indeplinit aceasta cerinta regulamentara, a fost facut si ultimul anunt: coach-ul Scotiei, Andy Robison a dat publicitatii lista nominala a convocatilor pentru Six Nations.

Stirea din majoritatea titlurilor de presa se refera la revenirea uverturii Dan Parker, controversata absenta din meciurile test ale toamnei trecute- incheiate catastrofal si concurentul lui Ronan O'Gara la titularizarea pe acest post. Mai revin in lor si experimentatii Euan Murray, Alasdair Dickinson si Jim Hamilton, accidentati in meciurile toamnei internationale. Ca noutati, mai consemnam chemarea la lot a fundasului de 25 de ani Jim, Thompson, nepotul legendarului Bill McLaren, cunoscut drept Mr. Voice of Rugby, mult apreciatul comentator al BBC Sports. disparut din viata saptamana trecuta. Tot ca rookies mai apar Jon Welsh si Ross Rennie.

Nu au fost selectionati Scott MacLeod, Geoff Cross, Ben Cairns si Nikki Walker. Andy Robinson ii considera iesiti din forma. Lipsesc din notive medicale sau accidentari: Jason White, Richie Vernon si Allister Hogg. Nici Rory Lamont nu este prezent in lista de 30 dar este posibil, daca recupereaza, sa prinda echipa pentru meciul cu Franta Rory Lamont, actualmente jucator al RC Toulon.

Inaintasi: John Barclay (Glasgow), Johnnie Beattie (Glasgow), Mike Blair (Edinburgh), Kelly Brown (Glasgow), Alasdair Dickinson (Gloucester), Ross Ford (Edinburgh), Richie Gray (Glasgow), Dougie Hall (Glasgow), Jim Hamilton (Edinburgh), Nathan Hines (Leinster), Allan Jacobsen (Edinburgh), Alastair Kellock (Glasgow), Scott Lawson (Gloucester), Moray Low (Glasgow), Alan MacDonald (Edinburgh), Euan Murray (Northampton), Ross Rennie (Edinburgh), Alasdair Strokosch (Gloucester), Joe Welsh (Glasgow)

Aparatori: Chris Cusiter (Glasgow), Simon Danielli (Ulster), Nick De Luca (Edinburgh), Max Evans (Glasgow), Thom Evans (Glasgow), Phil Godman (Edinburgh), Alex Grove (Worcester), Ruaridh Jackson (Glasgow), Sean Lamont (Scarlets), Rory Lawson (Gloucester), Graeme Morrison (Glasgow), Dan Parks (Glasgow), Chris Paterson (Edinburgh), Hugo Southwell (Stade Francais), Jim Thompson ((Edinburgh).

Se observa ca mai putin de jumatate a jucatorilor (15) provin de la cele doua echipe mai titrate ale Scotiei, Glasgow Warriors si Edinburgh Rugby Club. Restul vin din Anglia, de la Gloucester, Northampton si Worcester, Irlanda- Leinster si Ulster sau de la Llanelli Scarlets, Tara Galilor si Franta- Stade Francais si Toulon. Dintre echipele insulare, Scotia se remarca a fi o mare exportatoare de jucatori. Dintre cele 6 participante la Turneu, doar in cazul Italiei mai gasim un numar atat de mare de stranieri.

Problema mare a Scotiei, in acest an, va fi evitarea ultimului loc. Si asta se va intampla in confruntarea directa cu Italia, de la Roma. Azzurii sunt pe val in ultimul an iar Scotia nu a mai plecat in ultimele trei editii ale Turneului de pe penultimul loc. Pentru ca dinamica competitiei sa fie completa sa mentionam ca in ultimele 15 meciuri-test Irlanda nu a castigat decat 3, la fel ca Italia. S-ar putea si nu ar fi ilogic, ca ierarhia cozii clasamentului sa se inverseze in acest an. Iar Scotia sa "castige" lingura de lemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu