luni, 18 ianuarie 2010

Lotul Tarii Galilor pentru Turneul Six Nations

Astazi la pranz managerul Warren Gatland a anuntat lotul de 35 jucatori pentru editia din 2010 a Six Nations. Doua absente de marca se cunosteau deja: mijlocasii Dwayne Peel si Mike Philips. Prima mare, dar mare!, surpriza vine din convocarea unui adolescent de 17 ani, jucatorul lui Ospreys Tom Prydie ce ii va inlocui, alternativ, cu Gareth Cooper si Gareth Williams, pe celebrii absenti. Lotul de 35 arata astfel.

Inaintasi: Gareth Cooper, Bradley Davies, Gethin Jenkins, Deiniol Jones, Andy Powell, Sam Warburton, Gareth Williams, Martyn Williams (toti de la Cardiff Blues); Huw Bennett, Dan Bigger, Ian Gough, James Hook, Paul James, Adam Rhys Jones, Ryan Jones, Jonathan Thomas, Alun Wyn Jones (de la Ospreys), Dan Lydiate si Luke Charteris(Newport Dragons) si Eifion Lewis Roberts (Sale Sharks).

Aparatori: Leigh Halfpenny, Tom James, Richard Rees, Jamie Roberts, Tom Shanklin (de la Cardiff Blues), Dan Bigger, Andrew Bishop, Lee Byrne, Kristian Phillips, Tom Prydie, Kames Hook, Shane Williams (Ospreys), Jonathan Davies, Stephen Jones si Martin Roberts (Llaneli Scarlets).

Se observa cu usurinta ca Ospreys si Blues dau lotului 27 de jucatori din 35. Apoi ca lotul inaintasilor contine 20 de nume grele, ceea ce spune multe despre ideea tactica cu care Wales va aborda Turneul.

In lotul de 35 se numara nu mai putin de 5 tineri de mare perspectiva. Cum aminteam Prydie are 17 ani impliniti. Dar, urmeaza, aripa Kristian Philips (19), Leigh Halfpenny(21), aripa Tom James(22), centrul Jamie Roberts (23). Daca ne uitam ca uvertura galezilor este Stephen Jones, putem vizualiza imaginar strategia de joc: castigul de baloane pe inaintare si deschideri rapide pentru viteza tinerilor amintiti mai sus. Un atu in plus al echipei Wales este faptul ca majoritatea jucatorilor se cunosc bine intre ei. Ca si in cazul irlandezilor, grosul lotului vine de la doua echipe (pentru Irlanda, Munster si Leinster). Despre Irlanda si echipa acesteia vom vorbi in curand.

In fine, o ultima curiozitate. In lot se afla 5 purtatori ai numelui de familie Jones, 3 cu numele Williams si doar 2 Davies. Destul de dificil pentru comentatorii live.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu