miercuri, 20 ianuarie 2010

30 de francezi pentru Six Nations

Si Franta si-a anuntat, azi, lotul pentru meciurile din turneu. Marc Lievremont este deja un antrenor conservator. El se bazeaza pe o echipa cu media de varsta de 27 de ani, nu face experimente, apeleaza la "batrani" si nu iarta rabufnirile de orgoliu ale vedetelor. Nu au mai prins lotul Maxime Medard, Frederic Michalak, Cedric Heymans si Florian Friz. Julien Dupuy este suspendat. Fabien Barcella si Damien Traille sunt accidentati. Asa ca a convocat la lot 30 de jucatori, din care doar doi jucatori(Estebanez si Ducalcon) nu au mai fost selectionati pana in prezent. Ambii au peste 26 de ani. Sylvain Marconet, vechea noastra cunostinta, 33 de ani, va prinde cea de-a 80-a sa selectie. Dar exista si Alexandre Lapandry, o linie a 3-a de 20 de ani, deja selectionat anul trecut sau experimentatul demi Morgan Parra, de 21 de ani, traditionala rezerva a lui Elissalde. Mai exista inca un tanar si...nelinistit, Mathieu Bastareaud, cel care a facut scandal in turneul de anul trecut din Noua Zeelanda si a fost suspendat. El are tot 21 de ani, dar a acumulat 16 selectii, asa ca a fost convocat.

Bazinul de recrutare al lotului este, in linii mari, cam acelasi din ultimii ani. Trei echipe, Stade Toulousain, Clermont Auvergne si Stade Francais dau, impreuna, 17 din cei 30 de selectionati. 12 echipe din Top 14 participa, in ansamblu la aceasta selectie. Lipseste la apel, ciudat, echipa lui Jonny Wilkinson, Toulon, situata pe locul 5 in campionat. Dar, iata lotul

Inaintasi (16) : Dimitri Szarzewski (Stade Français), William Servat (Stade Toulousain), Nicolas Mas (Perpignan), Thomas Domingo (Clermont), Sylvain Marconnet (Stade Français), Luc Ducalcon (Castres), Lionel Nallet (Racing Metro), Sébastien Chabal (Racing Metro), Romain Millo-Chulski (Stade Toulousain), Pascal Papé (Stade Français), Julien Bonnaire (Clermont), Thierry Dusautoir (Stade Toulousain), Imanol Harinordoquy (Biarritz), Alexandre Lapandry (Clermont), Fulgence Ouedraogo (Montpellier), Louis Picamoles (Stade Toulousain).

Aparatori (14) : Clément Poitrenaud (Stade Toulousain), Vincent Clerc (Stade Toulousain), Aurélien Rougerie (Clermont), Julien Malzieu (Clermont), Benjamin Fall (Bayonne), Yannick Jauzion (Stade Toulousain), Florian Fritz (Stade Toulousain), David Marty (Perpignan), Morgan Parra (Clermont), Jean-Baptiste Elissalde (Stade Toulousain), François Trinh-Duc (Montpellier), Fabrice Estebanez (Brive), Benjamin Boyet (Bourgoin), Alexis Palisson (Brive).

La o prima vedere, Franta si-a alcatuit echipa pentru doua meciuri grele acasa, cu Irlanda (etapa a doua, 13 februarie) si Anglia (20 martie) dar si pentru dificilul meci din deplasare cu Tara Galilor (etapa a treia, 26 februarie). Avand in vedere, insa ca si Irlanda si Anglia si-au construit loturi extrem de puternice de inaintare, este de asteptat ca jocurile sa fie facute de liniile din spate si, de ce nu?, de transformeri. Lievremont, in conformitate cu proiectul sau, pare sa creada ca are un culoar bun catre titlul din acest an. Sa il urmarim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu