vineri, 29 ianuarie 2010

Stiri proaspete din rugbyul englez

* S-au fixat deja datele traditionalelor meciuri-test din toamna lui 2010. Astfel, pe 13 noiembrie, Anglia va intalni Australia, invingatoare cu 18-9 in sezonul trecut. Pe 27 noiembrie, vor primi vizita celor din Springboks, actualii campioni mondiali, cu care nu au jucat in turneul acestora din anul precedent. Seria se va incheia cu regalul de pe 5 decembrie, infruntarea cu selectionata All Blacks (cu care a realizat scorul de 6-19 in noiembrie trecut). Meciurile vor avea loc pe stadionul Twickenham, cu o capacitate de peste 80.000 locuri. De stiut ca media de spectatori platitori care au participat la meciurile-test ale Angliei din toamna trecuta a fost de 72.000.

* Inca doua noi suspendari disciplinare in aceasta saptamana. Danny Grewcock, multiplu selectionat, de la Bath, a fost suspendat pentru 7 saptamani pentru lovitura nesportiva (stamping), victima fiind acelasi Stephen Ferris (Ulster), "prietenul" lui Julien Dupuy. Tongalezul Hala'ufia a fost si el pedepsit, cu 4 saptamani de suspendare, pentru lovirea adversarului, in cazul sau victima fiind cunoscutul linia a doua a selectionatei Irlandei, Leo Cullen (Leinster).

* Cotele pariurilor pe rezultatele din RBS Six Nations s-au stabilizat in jurul urmatoarelor cote: Franta: 6/4, Tara Galilor: 4/1, Anglia 9/2. Pe Irlanda se pariaza, inca, cu fluctuatii. Pentru top scorerul Angliei cotele sunt urmatoarele: Ugo Monye: 4/1, Chris Ashton: 5/1, Matt Banahan: 11/2. Interesant, cote foarte mici pentru Wilkinson sau Toby Flood, scorerii din lovituri de picior. Pariorii mizeaza pe atac.

* Recent s-a publicat, pe Rugby Blog (www.therugbyblog.co.uk), echipa pe care si-o doresc fanii britanici pentru viitoarele meciuri ale echipei trandafirului. Pentru linia intai: Payne(sau Sheridan, daca va fi apt) si Wilson-pilieri, Hartley taloner. Optiunile pentru linia a doua: Shaw si Lawes. Pentru linia a treia, Haskell si Easter, flankeri si Moody, inchizator. Danny Care si Wilkinson sunt preferati pentru posturile de mijlocasi. Ca aripi sunt doriti experimentatii Monye si Cueto, iar centrii ideali sunt considerati Flutey si Tait. Ca fundas este dorit Delon Armitage. Cititorii prefera, diferit fata de pariori, experienta si jocul tactic.

Un comentariu:

  1. Va citesc si va astept si cu "Flower of Scotland" (de preferat, de pe Murrayfield).

    "[...] Those days are past now
    And in the past they must remain
    But we can still raise now
    And be a nation again
    That stood against him
    Proud Edward's army
    And sent him homeward
    To think again. [...]"

    RăspundețiȘtergere