duminică, 17 ianuarie 2010

Cine va bea bere din Cupa Heineken?

Grea intrebare, dupa rezultatele etapei a 5-a, penultima inaintea sferturilor de finala. O surpriza (Northampton 34-Perpignan 0, dat fiind ca echipa franceza este campioana en-titre a tarii sale iar Northampton se descurca bine in Guinness Premiership), un scor mare, dar normal(Leicester Tigers 47- Viadana 8, sapte eseuri ale englezilor) si un scor strans dupa un meci frumos (Stade Francais 15-Bath 13).

Doar doua echipe sunt sigur calificate in sferturi. Din grupa 2, Biarritz, cu 18 puncte si din grupa 5, Stade Toulousain, cu 19 puncte. In restul celor 4 grupe situatia se va transa in etapa a 6-a, de weekendul viitor, cand sunt programate meciuri foarte interesante.

In grupa 1, Munster are, dupa 5 etape, 20 puncte iar Northampton Saints 18. In etapa a 6-a, cele doua echipe vor juca un meci direct pe Thormond Park din Munster. In grupa 3, Leicester 17, Ospreys 16. Ultima etapa cuprinde meciul direct dintre aceste echipe ce se va juca pe Liberty Stadium din Swansea. Cred ca va fi cel mai interesant meci al etapei. In grupa 4, Stade Francais a acumulat 17 puncte, Ulster 14.Sambata viitoare, francezii joaca la Edinburgh iar Ulster pe Recreations Ground, la Bath. In ultima grupa,6, irlandezii de la Leinster - detinatoarea trofeului au strans 20 puncte iar London Irish, urmaritorii, 15. Meciul decisiv pentru locul 1 in grupa, la fel de atractiv ca Leicester si Ospreys, se va juca la Londra, pe Madejski, intre cele doua echipe.

Meciurile ultimei etape vor clarifica numele celorlalte sase echipe care, alaturi de Biarritz si Toulouse vor juca sferturile de finala. Conform regulamentului, se califica pentru sferturi ocupantele primelor locuri in grupe si doua echipe de pe locurile doi, in functie de punctaj. Meciurile tari, din grupele 1, 3 si 6, vor decide sfertfinalistele. Dupa calculul probabilitatilor, ce functioneaza, uneori, in rugbyul britanic, ne indica urmatoarele nume: Munster, Leicester, Stade Francais, Leinster, ca ocupante ale primelor locuri in grupele lor. Urmatoarele trei echipe clasate pe locurile doi in grupe vor fi transferate direct in sferturile de finala ale Challenge Cup, alaturi de castigatoarele grupelor fazei primare a acestei competitii.

Astfel s-ar putea sa avem, din opt echipe, trei din Franta (Biarritz, Stade Francais, Stade Toulousain), doua din Irlanda ( Munster si Leinster), doua din Anglia (Leicester si London Irish) si una din Tara Galilor (Ospreys).

Asteptam cu interes sfarsitul saptamanii viitoare, mai ales ca se studiaza ultimele aranjamente in loturile participantelor la Six Nations. Bucurati-va de rugby, romani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu