vineri, 8 ianuarie 2010

Italia si lingura de lemn

Italia se pregateste sa scape de lingura de lemn, trofeul ultimului clasat in Turneul celor 6 natiuni. Intrata in elita europeana cumva pe locul (meritat dar imposibil de sustinut financiar la acea vreme) Romaniei, echipa azzura a profitat de experienta ultimilor ani si s-a consolidat ca echipa ce poate pune probleme granzilor. Si-a trimes jucatorii sa munceasca la echipe puternice, si-a angajat antrenor neo-zeelandez si sponsorii au umblat la conturi. Acum, in debutul lui 2010, obiectivul acestei echipe ambitioase e sa scape de traditionalul ultim loc si sa cedeze Scotiei lingura de lemn. Ceea ce este oarecum posibil, pentru ca echipa lui Chris Pattersoon este de cativa ani intr-o forma nu prea buna.

Ieri s-a anuntat lotul celor 30 de jucatori convovati de Nick Mallett. Un singur absent de marca, inchizatorul Sergio Parise. Din cei 30, 20 sunt activi in cluburi din Italia. Doua din Parma- Gran Parma si Overmach Parma, unul din Treviso, unul din oraselul lombard Viadana si ultimul din Rovigo, regiunea Venetto, club la care si-a incheiat activitatea de jucator Nick Mallett. Ceilalti 10 joaca la cluburi puternice, toate angajate in Heineken Cup sau Challenge Cup: Saracens, Stade Francais (echpa lui Sergio Parise dar si a fratilor Mauro si Mirco Bergamasco), Leicester, Bayonne, Clermont Auvergne, Gloucester.

De notat ca dintre jucatorii convocati de Mallett, Simone Favaro, Francesco Minto si fijianul Manoa Vosawai sunt jucatorii Parmei Overmach si sunt cunoscuti romanilor pentru ca echipa lor este in grupa 1 din Challenge Cup, alaturi de Leeds Carnegie, Bougoin Jallieu si Stejarii Bucuresti.
Sa ne amintim ca pe 10 0ctombrie 2009 ultimii invingeau Parma la Bucuresti cu 21-9 si doua eseuri frumoase.

Primul meci al Italiei in Turneul celor 6 2010 va avea loc pe 6 februarie cu Irlanda, pe Landsdowne Rugby Ground dar intalnirea decisiva pentru realizare obiectivului 2010, intalnirea cu Scotia, a fiost programata pe Olimpico di Roma, in 26 ale aceleiasi luni.

Exemplul italian este sau ar trebui sa fie primul urmarit de FRR. Partenera noastra din ginta latina a muncit si investit mult in acest sport si a plecat in profesionism din spatele nostru. Rezultatele incep sa se vada iar faptul ca Italia are un inchizator in echipa deceniului trecut este deja un galon pentru fostii nostri faliti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu