duminică, 24 ianuarie 2010

Se cunosc primele 8 echipe ale Europei 2010

Inaintea ultimelor meciuri, din grupele 2 si 5, care se vor desfasura azi la pranz, se cunosc deja echipele care vor juca in sferturile de finala ale Heineken Cup. Ele sunt, in ordinea grupelor: Munster si Northampton (de pe locul 2)- grupa 1, Biarritz-grupa2, Clermont Auvergne si Ospreys (de pe locul 2)- grupa 3, Stade Francais- grupa 4, Toulouse- grupa 5, Leinster-grupa 6. Desi mai au de jucat azi, Biarritz si Stade Toulousain, au, ambele, sase puncte avans in grupe iar ocupantele locurilor 2 din grupe sunt la distanta mare de posibilitatea de a se mai califica prin numarul de puncte pe cele doua locuri 2 ce obtin calificarea in sferturi

Interesant este, pentru prima oara in cele 14 editii desfasurata pana in acest an, ca in sferturi va juca o singura echipa din Anglia. Si mai interesanta este prezenta a 4 echipe din Franta. In rest, Munster si Leinster sunt abonate la prezenta in acest nivel de reprezentare din ultimii ani. Leinster este chiar campioana en titre.

Conform regulamentului Heineken Cup, o data alcatuita lista celor opt echipe calificate, in functie de numarul de puncte, rezultatul intalnirilor directe din grupe(daca este cazul), esaveraj si diferenta de puncte, se alcatuieste distributia
meciurilor din sferturile de finala. Regula este simpla: locul 1 de pe lista de opt va juca cu locul 8, locul 2 cu locul 7 si asa mai departe. Echipele ocupante ale pozitiilor mai bune (1-4) vor juca acasa, fiind organizatoare. Conform efectelor acestei reguli, toate beneficiile financiare ale meciurilor din sferturi revin echipelor organizatoare. Deci, nimic pentru partenerii de joc. Cum in faza aceasta a competiriei incepem sa vorbim de audienta directa, pe stadioane, de ordinul a 35-40.000 spectatori, ne putem face o idee mai clara asupra incasarilor directe.

Inainte de a afla rezultatele de azi, se poate sustine ca primele locuri vor fi ocupate de:1. Leinster-24 puncte (dif.+94), 2. Munster-24 puncte (dif.+40) iar ultimele de 7. Ospreys-20 puncte (dif.+67) si 8. Northampton- 19 puncte (dif.-47).
Celelalte patre echipe vor ocupa locurile 3-6 din grila sferturilor in functie de punctaverajul si diferentele de scor din meciurile acestei amieze.

Un meci interesant va juca Sale Sharks, acasa, impotriva celor de la Toulouse, calificata deja cu 19 puncte, care ar avea nevoie de victorie cu punct bonus ofensiv ca sa ajunga la acelasi punctaj cu primele doua clasate deja si sa joace acasa meciul din sferturi. Un astfel de scor (minim 4 eseuri) este destul de improbabil, data fiind ca rechinii din Sale vor dori sa contrabalanseze eliminarea echipelor engleze in favoarea francezilor. Asa ca ne asteptam la ce e mai sportiv in rugby, onoarea nationala. Ne revedem pe seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu