vineri, 8 ianuarie 2010

Ceva stiri recente

1. Carlos Spencer, uvertura (joaca si fundas) neo-zeelandeza a celor de la Gloucester a semnat un contract pentru doua sezoane cu franchiza Lions din Johanesburg. Suma contractului nu se cunoste, dar avizatii afirma ca este una mai mare decat cea pe care o incaseaza Juan Martin Fernandez la Natal Sharks. Spencer a jucat in 44 meciuri test ale Noii Zeelande si a inscris 291 puncte.

2. Luke Rooney, fundas australian , fost selectionat Wallabies, a semnat cu Worcester Wariors pentru a-l inlocui pe Chris Latham. El vine de la Toulon, unde a fost coechipier cu J.Wilkinson, Felipe Contepomi, Juan Martin Fernandez Lobbe.

3. Jonni Wilkinson a semnat pentru inca doua sezoane cu Rugby Club Toulonnais, pentru ca se simt bine in Franta si este in plina forma dupa cei 6 ani de accidentari succesive. Se pare ca, in noul contract, se mentin aceleasi prevederi financiare:40.000 euro pentru un meci integral jucat.

4. Un nou Cavaler al Imperiului Britanic. Dupa Clive Woodward, a venit randul lui Ian Geechan sa primeasca onorurile coroanei. "Batranul" fost centru si antrenor scotian a fost innobilat pentru lungul sir de rezultate exceptionale in cariera sa de coach. A coordonat echipa Scotiei intre 1988-1990, castigand Marele Slem si, implicit, Turneul celor 5 natiuni, editia 1990.
In calitate de antrebor de club, s-a ocupat de londonezii de la Wasps cu care a castigat in 2006 traditionala Cupa Anglo-Galeza, iar in sezonul 2206-2007 a castigat atat Guiness Premiership, campionatul Angliei, cat si Heineken Cup. A condus de trei ori (in noua ani) echipa de traditie British and Irish Lions in turnee de meciuri test in emisfera sudica. Pentru cine a urmarit tansmisiile de anul trecut, ale Turneului Lions in Africa de Sud, evidentele se impun: Ian Geechan este unul din marii antrenori ai timpului nostru. Chapeau bas, Sir Ian Geechan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu