joi, 18 martie 2010

Va castiga Franta Marele Slam in 2010?

Franta pleaca cu o cota de 1:6 in ultimul sau meci din actuala editie a RBS Six Nations cu Anglia. O cota descurajanta pentru amatorii de pariuri-surpriza. Pe de alta parte, istoria ultimelor intalniri dintre Franta si Anglia pare sa incline in favoarea oaspetilor.Anglia a castigat in ultimele doua meciuri din Six Nations la Paris si i-a invins pe francezi in semifinala World Cup din 2007. Daca Anglia invinge la 0 iar Irlanda castiga cu o diferenta mai mare de 50 puncte meciul de la Dublin cu Scotia, Irlanda va castiga turneul acestui an. Asa ca jocurile sunt deschise in afara oricaror evidente logice sau cladite pe evidentele formei echipelor din ultimele doua luni.

In echipa Frantei nu sunt modificari de substanta. Imanol Harinordoquy va juca azi, in conditiile in care Franta castiga, pentru hat trick. El a mai fost in echipa care a castigat Marele Slam in 2002 si 2004. In total, bascul are sase participari la turneul Six Nations. Va reintra ca titular, pentru a intari forta fizica a atacului, Bastareaud. In caz de castig, 10 dintre jucatorii francezi, care au jucat in toate celelalte patru meciuri, vor primi un bonus individual de circa 75.000 euro iar pentru alti 20 bonusurile vor fi proportionale cu participarea lor directa.

Pentru Anglia, doua noutati. Titular ca mijlocas la deschidere va fi Toby Flood ceea ce-l face pe Wilkinson sa fie rezerva. Capitanul Steve Bortwick este inapt fizic pentru jocul de azi, locul sau in linia a doua il va lua Louis Deacon care va face pereche cu Simon Shaw, recuperat total. Banderola de capitan ii va reveni lui Lewis Moody. Fundas va fi Ben Foden.In locul lui Armitage, cum am mai scris, va fi titular Chris Ashton.

Tot azi Romanica isi joaca ultima sansa de a accede, chiar si indirect, la Cupa Mondiala 2011. Va juca la Lisabona in fata echipei Portugaliei care are, teoretic prima sansa. In momentul de fata Romania ocupa locul 19 in clasamentul IRB si, logic, ar trebui sa fie intre primele 20 de echipe ale competitiei. Dar... Oricum, locul pentru care se lupta azi este cel intr-o grupa in care vor mai fi prezente Argentina, Anglia, Scotia, Georgia sau Rusia (astazi vom afla si asta). Daca invingem Portugalia si daca trecem si de echipa care va rezulta din jocul rezultatelor din alte regiuni, ne vom alatura celor de mai sus. Cu o singura noutate: azi vom sti sigur care va fi cea de-a patra calificata in ipotetica noastra grupa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu