sâmbătă, 27 martie 2010

Stiri diverse

* Astazi s-a incheiat oficial Cupa Europeana a Natiunilor. In meciul restanta, Romania a invins (asteptat) Spania cu 48-3 (20-3 pauza). Ca sparring partner adversarii nostri nu au prea miscat in front, desi jocul lor a fost destul de legat si coerent. Echipa Romaniei si-a facut un ultim antrenament, cu un lot saracit de multi internationali ce au jucat la cluburile lor din strainatate. S-au putut vedea unele scheme tactice reusite si mai putine erori tehnice ca de obicei. Antrenorii au putut rula mai multe versiuni de linii, si in atac si in aparare, cum ar fi linia intaia, total schimbata fata de precedentele meciuri. Rotatia Dumitras-uvertura si Vlaicu-fundas parca a fost mai reusita azi decat in confruntarile trecute, cand acestia jucau, separat, pe posturile inverse. In fine, Vlaicu a fost "in picior" pentru ca tot nu a avut ce face ca fundas. De remarcat percutia deosebita a lui Catalin Fercu care a prins din nou o zi excelenta. Pacat ca, in ciuda vremii, relativ agreabile, pe "Arcul de Triumf" au fost doar 1500 spectatori (conform frr.ro).

* In Premiership, mutari interesante. Aripa David Strettle, actual la Harlequins, cu 6 selectii pentru Anglia, va semna pentru urmatoarele doua sezoane pentru Saracens. La fel va face si pilierul Petrus Du Plessis, 27, actual la Nothingam. De la Newcastle Falcons va pleca, pentru Toulon, Carl Hayman, 30. Acesta a refuzat convocarea de principiu a selectionerilor All Blacks pentru World Cup 2011. Leslie Wainikolo a semnat pentru inca 2 noi sezoane cu actuala sa echipa, Gloucester, contrazicand zvonurile dupa care si acesta va parasi RFU pentru Rugby League, in XIII. In fine, irlandezul Geordan Murphy va mai ramane inca doi ani la Leicester Tigers.

* In Super 14 ca si in Top 14 se marcheaza mult. In etapa a sasea din Super 14, s-au inscris, in medie, 55 puncte. Sudafricanii de la Blue Bulls au invins, in deplasare pe australienii de la Western Force si conduc detasat in clasament cu 5 puncte fata de echipele clsate pe locurile urmatoare, Western Strormers, Canterbury Crusaders si NSW Waratahs. In Top 14, etapa completa si 44 puncte, in medie pe meci. Conduc Castres si Perpignan, urmate la un punct de Clermont Auvergne. Surpriza etapei 23, Toulon ii ia locul 4 echipei Stade Toulousain, invinsa la Biarritz. Spre deosebire de cele doua competiti, sudice si franceza, in Premiership media este de doar 34 de puncte pe meci. Desi nu s-au jucat pana asta seara decat patru din cele sase meciuri programate, Leicester Tigers continua sa conduca cu 2 puncte in fata celor de la Northampton, care au un meci mai putin. Toby Flood a inscris 24 de puncte din cele 39 pe care Tigers le-au administrat celor de la Worcester.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu