miercuri, 17 martie 2010

Stiri calde, la zi

* S-au anuntat unele schimbari de substanta tactica in compozitia echipei Angliei pentru meciul de sambata de la Paris. Paraseste lotul Delon Armitage, in lipsa de forma. Postul de fundas va fi ocupat de Ben Foden (Northampton). Va mai lipsi, deasemenea, Ugo Monye, inca nerefacut dupa comotia din meciul cu Scotia. In locul sau Chris Ashton , tot de la Northampton, echipa in mare forma. Pentru a-l tine sub control pe impetosul Bastareaud, Mathew Tait va fi inlocuit de veteranul Mike Tindall de la Gloucester. Revine in linia a doua Simon Shaw pentru a reface perechea cu Steve Bortwick. Si, ultima veste, Jonni Wilkinson va fi inlocuit, din primul minut, cu Toby Flood. Ii vom vedea, deci, din primul minut pe: Ben Foden - Mark Cueto , Mike Tindall , Riki Flutey , Chris Ashton - Toby Flood, Danny Care- Joe Worsley, Lewis Moody , Nick Easter - Simon Shaw , Steve Borthwick(c) - Tim Payne, Dylan Hartley , Dan Cole.

De partea cealalta, XV-le de start al Frantei are o singura noutate: reintra Bastareaud. Pe teren vor fi: Clement Poitrenaud - Marc Andreu, Mathieu Bastareaud, Yannick Jauzion, Alexis Palisson - Francois Trinh-Duc, Morgan Parra - Imanol Harinordoquy, Julien Bonnaire, Thierry Dusautoir (c)- Julien Pierre, Lionel Nallet; Nicolas Mas, William Servat, Thomas Domingo.

* Celebrul Dan Carter, mijlocasul la deschidere al celor de la Crusaders, e pe cale sa depaseasca recordul de puncte in Super 14, detinut de Stirling Mortlock, cu 1030.
Carter a reusit sa inscrie 16 puncte in meciul de sambata impotriva celor de la Waikato Chiefs. Prin aceste puncte, uvertura nationalei Noii Zeelande, a urcat la 996, depasindu-l pe Andrew Merhrtens, detinatorul a 990 puncte. Dat fiind ca Mehrtens s-a retras din activitate, in ultimii sai doi ani jucand in Franta, pentru Toulon si Racing Metro Paris, pe atunci in D2, iar Stirling Mortlock este si el, la 33 de ani, la sfarsitul carierei, Dan Carter are toate sansele sa devina chiar in aceasta ultima editie a Super 14, recordmanul ei absolut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu