sâmbătă, 10 aprilie 2010

Semifinalele Heineken Cup: Franta 2 - Irlanda 2

Dupa 3 meciuri, se cunosc deja semifinalistele. 2 echipe din Irlanda, Munster si Leinster (detinatoarea trofeului), Biarritz si castigatoarea din confruntarea Toulouse- Stade Francais, meci al marilor orgolii pariziene.

In primele trei meciuri, desfasurate vineri si sambata, rezultatele au fost, oarecum, normale. In primele doua, scorul a fost absolut identic, 29-28, cu desfasurari care au tinut spectatorii cu sufletul la gura pana in ultima secunda. In primul meci, Leinster era sa fie eliminata in utimele secunde prin dropoalul (ratat) al lui Broke James. Dar norocul a ajutat-o sa supravietuiasca si a castigat. Condusi dupa prima repriza irlandezii au avut forta sa revina si sa stranga suficiente puncte ca sa ajunga in avantaj in minutul 80, in ciuda celor trei eseuri ale lui Julien Malzieu, carora nu le-au putut opune decat cele doua eseuri ale lui Heaslip. James a prins o zi proasta de transformari de picior si astfel le-a facut irlandezilor treba mai usoara. Elevii lui Michael Cheika, viitor coach al lui Stade Francais, au reusit sa transforme mai multe penalitati decat francezii si au castigat, la limita, un loc in careul fruntas. In cel de-al doilea meci, biarotii au dat o lectie de determinare galezilor de la Ospreys, chiar daca au jucat in Spania, la San Sebastian, la cativa zeci de kilometri de stadionul lor. Si aici s-a evidentiat un international francez, Damien Traille, autor a trei dropgoaluri. Cea mai frumoasa faza a fost sprintul in eseu a lui Takudzwa Ngwenya, care a alergat 70 de metri ca sa inscrie eseul care i-a desprins, in final, pe biaroti. Foarte buna prestatia lui Yachvili, superior in executia loviturilor de pedeapra in comparatie cu oponentul sau, Dave Biggar. Desi galezii au inscris un eseu mai mult, punctele nu le-au fost suficiente pentru victorie.

In al treilea meci, irlandezii de la Munster au invins la Limmerick revelatia Premiership, Northampton, destul de concludent, 33-19. Diferenta au facut-o cele patru eseuri irlandeze (dintre care doua semnate Doug Howlett) si un joc mai bun pe inaintare. Apararea irlandezilor a fost penetrabila ori de cate ori englezii au avut sansa atacului. Uvertura engleza, Steve Myler, 20, putea face diferenta la un moment dat dar lipsa de experienta si de claritate in joc nu au fost de partea sa. In final au invins cei mai maturi, adica irlandezii.

Maine se va decide cea de-a patra finalista, Stade Francais sau Stade Toulousain. Ma hazardez la un pronostic, Stade Francais, data fiind lipsa de forma a toulousanilor si indiferent daca meciul se joaca la Toulouse. Se va remarca Bastareaud, omul din banlieux.

Asa incat in semifinale se vor intalni (daca pronosticul imi reuseste) Biarritz cu Munster si Leinster cu Stade Francais. Asadar, doua echipe din Irlanda vs. doua echipe din Franta. Interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu