duminică, 4 aprilie 2010

Cat si cum joaca romanii din Top 14, Franta?

Campionatul Frantei, cunoscutul Top 14, se apropie de final. Mai sunt doua etape si se vor juca meciurile din play-off. In momentul acesta sunt 5 echipe care candideaza la primele 4 locuri. Conduce Perpignan, campioana sezonului trecut, urmata de surpriza Toulon, echipa lui Wilkinson. Stade Toulousain, ultra galonata de-a lungul ultimilor ani, se lupta din greu sa prinda locul 4, calificant.

Exista 8 jucatori romani care sunt legitimati in cinci echipe din Top 14. Sa vedem, din fisele lor tehnice, care le-a fost aportul la performantele echipelor pentru care joaca.

Pentru Perpignan joaca Marius Tincu si Ovidiu Tonita. Tincu a jucat 19 meciuri, 11 ca titular, a fost inlocuit de 9 ori si inlocuitor de 8 ori. Timpul sau mediu de joc a fost de 42 minute si a inscris 2 eseuri, adica 10 puncte. A primit si un cartonas galben. Tonita a jucat 15 meciuri fost titular in 9 meciuri, inlocuit o data, inlocuitor de 6 ori. Nici un punct marcat si a primit un cartonas galben. Timpul sau mediu de joc este de 52 minute.

La Brive, actualul locul 8, joaca inca doi romani, Petrisor Toderasc si Alexandru Manta. Toderasc are 5 meciuri jucate, unul singur ca titular , de 4 ori inlocuitor, 0 puncte, un cartonas galben si el. Timp mediu de joc 33 minute. Manta nu a jucat de loc in acest sezon.

La Montauban, echipa care ocupa acum locul 11, dar va fi automat retrogradata in D2 din cauza dificultatilor financiare, joaca Bogdan Balan si Silviu Florea.. Balan a jucat de 15 ori titular, a fost inloicuit in 14 si a fost inlocuitor in 4. A marcat un eseu si are un timp mediu de joc de 54 minute. Florea a fost titular in 10 meciuri, a fost inlocuit in toate si a a inlocuit in alte 10 meciuri. Nu a marcat nici un punct, a jucat, in medie, 49 minute si a primit un cartonas galben si unul rosu.

Pentru Bourgoin Jallieu, actual loc 12, joaca Bogdan Leonte, titular in 7 meciuri, inlocuit intr-unul singur, inlocuitor in 6 meciuri, fara puncte inscrise, cu o medie de 50 de minute jucate pe meci.

In fine, pentru codasa clasamentului, Albi, joaca Iulian Dumitras. El are in activ 11 meciuri jucate, a fost de 5 ori inlocuit, de 3 ori inlocuitor. A marcat 22 puncte adica un eseu, o transformare, doua penalitati, trei dropgoaluri. Are cea mai mare medie de timp jucata pe meci-62 minute.

De mentionat ca Ovidiu Tonita si Bogdan Leonte sunt si cetateni francezi. Asadar, Romania furnizeaza Top 14 3 plieri, un taloner, 3 jucatori de linia a 3-a si un fundas. In total au marcat 37 puncte iar media lor de joc efectiv in teren a fost de 43 minute pe meci, ceva mai mult de o repriza. la ce e buna o astfel de statistica? Ilustreaza cate ceva din profesionismul rugbyului romanesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu