joi, 27 mai 2010

Ultima finala a Super 14

Sambata, de la ora locala 5 pm, se va desfasura ultima finala a campionatului franchizelor regionale din SANZAR, Super 14. Se vor afla fata in fata doua echipe sud-africane, Pretoria Bulls si Cape Town Stormers. La finalul sezonului regulat al competiei cele doua echipe ocupau, in aceasta ordine, primele doua locuri ale clasamentului.

Arbitrul finalei va fi Craig Joubert, aflat la al 50-lea sau meci in Super 14 dar la prima sa finala.

Echipele care isi vor disputa titlul sunt urmatoarele:
Bulls
Zane Kirchner- Gerhard van den Heever, Jaco Pretorius, Wynand Olivier, Francois Hougaard- Morne Steyn, Fourie du Preez- Pierre Spies, Dewald Potgieter, Deon Stegmann- Victor Matfield (capitan), Danie Rossouw- Werner Kruger, Gary Botha, Gurthro Steenkamp.
Rezerve: Bandise Maku, Bees Roux, Flip van der Merwe, Derick Kuun, Jacques-Louis Potgieter, Jaco van der Westhuyzen, Pedrie Wannenburg.

Stormers
Joe Pietersen- Gio Aplon, Jaque Fourie, Juan de Jongh, Bryan Habana- Peter Grant, Dewald Duvenhage- Duane Vermeulen, Francois Louw, Schalk Burger (capitan)- Andries Bekker, Adriaan Fondse- Brok Harris, Tiaan Liebenberg, Wikus Blaauw.
Rezerve: Deon Fourie, JC Kritzinger, Anton van Zyl, Pieter Louw, Ricky Januarie, Willem de Waal, Tim Whitehead.

La o prima vedere lotul Bulls este cu mult mai puternic, nu mai putin de 11 jucatori facand parte si din lotul cu care Africa de Sud a castigat Cupa Mondiala in 2007. Dar si Stormers are doua aripi capabile sa castige singure un meci- Habana si Fourie si acestia fiind membri ai echipei campioane mondiale.

Ca tactica joc, cifrele recent incheiatei competitii, indica o diferenta mare de stil. Astfel, Stormers este echipa cu cea mai buna aparare, primind cele mai putine eseuri in 13 meciuri-17 in sezonul regulat. Iar Bulls a avut cel mai bun atac si a inscris cele mai multe puncte intr-un sezon de Super 14- 436. Stormers a fost, de departe cea mai disciplinata echipa a Super 14 in 2010, primind un singur cartonas galben, record al competiei. Buls a marcat 50 de eseuri si a primit 5 galbene.

Bulls se afla la a treia finala in ultimii patru ani, dintre care in doua editii, 2008 si 2009, au castigat competitia. Doar alte doua echipe au mai reusit sa castige Spuer 14 in doi ani consecutivi, Auckland Blues si Caterbury Crisaders, ambele din Noua Zeelanda. Stormers se afla la prima finala.

In intalniri directe, Bulls a castigat ultimele 5 meciuri din 5 cu Stormers. Dintre jucatorii echipei din Pretoria, noua vor juca a treia lor finala: W.Oliver, Morne Steyn, F. du Prez, P.Wannengurg, Victor Matfield, D.Roussouw, D.Kunn, Pierre Spiess si Guthro Steenkamp. Victor Matfield, de 60 de ori capitan al Bulls, ii poate egala, in caz de victorie, pe Todd Blackadder si Richie McCaw ca numar de succese in competitie de pe postul de capitan de echpa. De partea cealalta, doar Brian Habana a mai jucat in finala competitiei si asta pe vremea cand era jucator la Bulls.

Asa ca ne putem astepta la un meci frumos si, conform practicii din Super 14, vom vedea multe eseuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu