miercuri, 26 mai 2010

Stiri proaspete din rugbyul englez

* Pentru traditionalul meci Anglia-Barbarians, care se va desfasura duminica, Martin Johnson il va rechema in lot pe Charlie Hodgson. Hodgson nu a mai fost in vederile selectionilor in ultimii doi ani, din cauza faptului ca s-a considerat a avea slabiciuni ale jocului in aparare, aratate in turneul din 2008 in Noua Zeelanda. Sa ne amintim ca Hodgson a fost, chiar si atunci rezerva de serviciu pentru postul de uvertura. Cum, in acest moment, Wilkinson este indisponibil datorita accidentarii din finala Chhalenge Cup iar Toby Flood va juca sambata finala Premiership, Hodgson revine ca solutie de avarie. Martin Johnson a observat un oarecare progres in ultimul an si a decis sa-i mai acorde o sansa. Alaturi de Hodgson, inca alti trei jucatori de perspectiva vor intra in teren : Shontayne Hape(Bath), Jon Golding (Newcastle) si Dan Attwod (Gloucester). Mai jos, lotul selectionat pentru acest meci.
Vor intra in teren: B Foden (Northampton); M Cueto (Sale Sharks), M Tindall (Gloucester), S Hape (Bath), D Strettle (Harlequins); C Hodgson (Sale Sharks), D Care (Harlequins); J Golding (Newcastle), S Thompson (Brive), P Doran-Jones (Gloucester), D Attwood (Gloucester), T Palmer (Stade Francais), J Haskell (Stade Francais), S Armitage (London Irish), N Easter (Harlequins, capt). Rezerve: L Mears (Bath), T Payne (Wasps), D Ward-Smith (Wasps), J Worsley (Wasps), J Simpson (Wasps), O Barkley (Bath), M Tait (Sale Sharks).

* Sambata va avea loc pe Twickenham Stadium finala Premiership, intre Leicester Tigers si Saracens. O veste din lotul Saracens indica faptul ca vareveni in teren capitanul utimului sezon al lotului Angliei, Steve Borthwick. El a suferit o accidentare in meciul din 15 martie, dintre Anglia si Scotia. Din acest motiv, nici nu a fost inclus in lotul largit convocat de Martin Johnson pentru turneul sudic din iunie. Brendan Venter, managerul celor de la Saracens considera ca Borthwick este perfect refacut si va prinde acest turneu, daca va demonstra revenirea sa fizica in meciul de sambata. Apropos de Venter, acesta se afla intr-o situatie speciala. A fost santionat de catre o comisie de disciplina a RFU cu 14 saptamani de interdictie a accesului pe terenul de joc din cuza unor incidente cu spectatorii la meciul jucat de Saracens in deplasare (si castigat) contra "tigrilor" din Leicester, in 8 mai a.c.
Desi a depus apel iar acesta ar urma sa se judece vineri, in preziua finalei, Venter nu crede ca nu va fi lasat sa intre pe Twickenham.

* Cateva date statistice despre echipele care vor juca finala Premiership de sambata.
# Leicester va juca a 8-a finala consecutiva. Are pana in prezent 8 titluri RFU.
# Leicester a castigat o singura finala din ultimele cinci la care a participat, ultima fiind finala Premiership de anul trecut, 10-9 cu London Irish.
# Leicester are o singura infrangere in ultimele 7 jocuri din campionatul regulat, cea din meciul cu Saracens, adversara de sambata, 23-32 in 8 mai a.c.
# Saracens nu are nici un titlu castigat, pana acum, o ultima vitorie intr-o competitie datand din 1998.
# Saracens au castigat ultimele 5 meciuri din sezonul regulat Premiership, dupa infrangerea in fata celor de la Gloucester (28-29), pe teren propriu, in 3 aprilie a.c.
# Conform datelor din clasament, atat Leicester cat si Saracens au avut acelasi parcurs in sezonul regulat actual al Premiership: 16 victorii, 1 egal, 6 infrangeri.
# In istoria intalnirilor directe, Leicester se afla in avantaj, cu 49 de victorii fara de cele 10 ale Saracens. In cadrul intalnirilor din istoria Premierhip, conduc tot cei din Leicester, 17 victorii fata de 7 victorii ale Saracens, 2 meciuri terminandu-se la egalitate.

Sursa: Eurosport/Rugby

* Aripa Chris Ashton, 23, de la Northampton Saints, a fost desemnat cel mai bun jucator al anului din Premiership. El a inscris 26 de eseuri in 20 de meciuri (cate 3cu Gloucester si Newcastle). A avut o seelctie pentru Nationala Angliei in Six Nations. Este inclus in lotul pentru turneul dinj iunie in Australia si Noua Zeelanda. Pe locul 2: Tonga'uiha, tot de la Northampton iar pe locul 3, Ernst Joubert de la Saracens care ii va fi sambata rezerva lui Steve Borthwich.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu