vineri, 28 mai 2010

Stiri amestecate

Apelul lui Brendan Venter, antrenorul celor de la Saracens a fost rezolvat in maniera britanica. Adica s-a redus de la 14 la 10 saptamani. Astfel ca coach-ul finalistei din acest an va privi meciul la TV. Venter a fost sanctionat de o comisie de disciplina a RFU pentru comportament provocator la adresa spectatorilor echipei gazda si arbitrilor in penultima etapa a fazei regulate din Premiership. In motivatia deciziei se mentioneaza ca aceasta sanctiune a fost luata in conditiile in care rugbyul este din ce in ce mai popular si mai urmarit la TV in toata lumea iar astfel de gesturi ale unor persoane importante aduc serioase deservicii jocului si sportivitatii care trebuie sa-l caracterizeze.

La londra se desfasurat saptamana trecuta penultima runda a Cupei Mondiale la Rugby Sevens. Mai jos puteti urmari o selectie ale celor mai spectaculoase 7 eseuri din aceste meciuri.

Finala etapei a fost castigata de Australia, 19-14, in fata Africii de Sud. Au mai participat Franta, Fiji, Kenia, Samoa si Anglia.

In ultimele cateva luni se vorbeste despre filmul lui Clint Eastwood, Invictus,care isi desfasoara povestea in jurul Cupei Mondiale din 1995, din Africa de Sud. Figura centrala a story-ului este presedintele Nelson Mandela iar in rol secundar, capitanul echipei tarii gazda, Francois Pienaar care, conform scenariului, a mobilizat exemplar echipa catre victorie. Ma rog, ca in filme. Avem ocazia sa vedem acum o declaratie live a lui Pienaar care descrie acele momente. Comparatia cu filmul, daca l-ati vazut, este strict personala.


S-a anuntat oficial intreruperea tentativei de escaladare a Everestului de catre Lewsey si partenerul sau. Escalada va fi reluata de indata ce conditiile o vor permite. Sursa: BBC.

Asociatia jucatorilor din RFU si-a desemnat castigatorii traditionalelor distinctii anuale. Astfel, Ben Youngs, Leicester Tigers a fost desemnat Young Best Player of the Year. Jucatorul anului a fost desemnat talonerul de la Saracens Schalk Brits urmat, in ordine, de Tonga'uiha si Ben Foden , de la Northampton Saints.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu