vineri, 14 mai 2010

Play offs: ultimele rezultate din patru campionate

Se cunosc, azi, echipe calificate in fazele terminale ale celor mai urmarite campionate de rugby din lume. Saptamana urmatoare se vor juca 3 finale, in Franta, Anglia, Magners/Celtic League si doua semifinale in Super 14.

In Super 14, ca sa le mentionam cronologic, semifinalistele vor fi Blue Bulls (locul 1 in sezonul regulat) care va juca cu Canterbury Crusaders (locul 4) si Western Stormers (locul 2) - Warratahs (locul 3).

In Top 14, finala si-o vor disputa Perpignan (capioana en-titre si invingatoarea, deopotriva, a sezonului regulat) si Clermont Auvergne. Finalistele au invins pe Toulouse (o echipa obosita, care va mai avea de jucat si finala Heineken Cup saptamana viitoare) si, respectiv pe Toulon (revelatia acestui sezon)-dupa prelungiri, intr-un meci cu o dinamica aiuritoare.

In Magners League sau Celtic League, in ultima sa editie in actuala componenta (la anul se vor aduga doua echipe italiene), finalistele sunt galezii de la Ospreys si irlandezii de la Munster. Leinster este castigatoarea sezonului regulat in aceasta liga si va juca din nou in finala. Ospreys a invins cu 20-5 pe Glasgow Warriors iar Leinster pe Munster cu 16-6.

In Premiership, regula dupa care castigatoarea sezonului regulat joaca si in finala se intregeste. Este vorba de Leicester Tigers care au dispus de Bath Rugby cu 16-6. Cealalta finalista va fi Saracens, care au dispus neasteptat, in deplasare, de Northampton Saints, cu 2 puncte, scorul fiind 19-21.

Cateva stiri din ultimele zile vin sa creasca interesul fata de transferurile ce vor oepra in intersezon. Dupa ce Lewis Moody a cam fost dat afara de la Leicester, i-a venit si randul lui Ben Kay, alt veteran al Tigrilor si al selectionatei Angliei sa fie pus de liber, contractul sau nemaifiind prelungit. Interesant este ca amandoi si-au manifestat intentia de a se transfera la Bath, adversarii de azi ai celor din Leicester.

Vineri s-a anuntat lista scurta, de 5 jucatori care candideaza la onorurile pentru Player of The Year 2009-2010 in Premiership. Ei provin doar de la doua echipe: Chris Ashton, Phil Dawson, Soane Tonga'uiha (de la Northampton Saints) plus Shalk Brits si Ernest Joubert (Saracens). Pe lista larga, de 10, au mai fost nominalizati cinci tineri, toti in jur de 22 ani: James Gaskell (Sale Sharks), Courtney Lawes (Northampton Saints), Andy Saull (tot Northampton), Ben Youngs (Leicester Tigers) si Joe Simpson (London Wasps)

In video, va ofer dropgoal-ul lui Francois Steyn din meciul pe care echipa sa, Racing Metro Paris l-a pierdut in fata celor de la Clermont Auvergne, in prima faza a play-off-ului Top 14. Steyn este recunoscut pentru suturile sale deosebit de lungi si excelenta sa in cele doua procedee, penalitati si suturi din actiune, drop goal-uri. Dar nu numai pentru aceasta calitate ci si pentru versatilitatea sa ca jucator -poate juca atat uvertura, cat si fundas sau centru- veniturile sale per sezon la Paris depasesc suma de 700.000 de euro.

Ca bonus un alt material video avandu-l cu solist tot pe Francois Steyn, autorul a doua dropgoal-uri vitale pentru Africa de Sud in meciul decisiv din Tri Nations 2009, cand aceasta a invins Noua Zeelanda cu 32-29.


Postat duminica, 16 mai, 20:45

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu