sâmbătă, 1 mai 2010

Francezii vor juca in ambele finale ale Cupelor europene

In prima semifinala, de pe Stade Ernest Wallon din Toulouse, gazdele s-au impus cu 26-16 in fata unui adversar care nu a aratat determinarea sa obisnuita. Dominati clar pe gramada, irlandezii nu au reusit sa puna in valoare strategia lor obisnuita data de valoarea perechii de centri O'Driscoll si D'Arcy. Ei au fost repede anihilati de apararea agresiva a francezilor. Lipsa lui Jonathan Sexton s-a resimtit, deschiderile de atac ale oaspetilor nu au avut claritate si nici anticipatie. De cealalta parte, francezii si-au facut jocul lor obsinuit, de mare angajament fizic si de exactitate in aparare. Skrela a marcat 21 de puncte dintr-un eseu, 2 transformari si 4 lovituri de pedeapsa. Substitutul lui Sexton, Berne nu a creat faze dar a sutat pentru 11 puncte, insuficient insa pentru a se apropia de avansul francezilor dincolo de scorul primei reprize (9-9). Ficarei echipe i-a lipsit un "putin" pentru a mai marca cate un eseu, irlandezilor in primul mitan, francezilor in cel de-al doilea. In ciuda ploii, 35.000 spectatori au urmarit un meci angajat, destul de tehnic dar miza era calificarea in finala si nu premiul pentru frumusete. Asadar, Stade Toulousain este prima echipa care si-a castigat locul in finala celei de-a 15-a editii a Heineken Cup. Pana acum au disputat 5 finale si au castigat trofeul de 3 ori. Maine dupa masa vom sti cine va fi cea de-a doua echipa pentru finala de pe Stade de France: Biarritz sau Munster.

Ieri si azi s-au jucat si semifinalele celeilalte Cupe, Amlin Challenge. Toulon a invins pe irlandezii de la Connacht Rugby cu 19-12 iar acum jumatate de ora s-a incheiat si cealalta semifinala, in care galezii de la Cardiff Blues au invins la Londra pe Wasps. Daca primul rezultat este relativ normal, Connacht fiind pe ultimul loc in Celtic League iar Toulon ocupand, dupa un sezon de exceptie, locul doi la egalitate de puncte cu Perpignan in Top 14, cel de-al doilea este o surpriza. Galezii au inscris doua eseuri, prin Halfpenny si Gethin Jenkins iar londonezii si-au facut punctele doar din lovituri de pedeapsa. De notat de in minutul 77 la scorul de 15-18, Walder reteaza o lovitura de pedeapsa, cu care gazdele ar fi putut egala. Cipriani a intrat pe teren doar in minutul 70 si nu a mai putut produce nimic decisiv. Asadar, se anunta o finala extrem de interesanta, Toulon- Cardiff Blues.

Cu prezenta in ambele finale, rugbyul francez poate incheia sezonul invingator pe toata linia, daca plecam din punctul 0, Marele Slam din RBS Six Nations. Se pare ca va fi anul lor de glorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu