miercuri, 26 mai 2010

O stire care a trecut neobservata

 
Posted by Picasa


Va mai aduceti aminte de eseul lui Josh Lewsey din semifinala Angliei cu Franta de acum 3 ani? Ei bine, este acelasi personaj care nu a mai fost selectionat de Brian Ashton pentru Six Nations 2008 dar a fost readus de succesorul acestuia, Martin Johnson, in lotul de elita pentru sezonul 2008-2009. Pe 5 aprilie 2009 avea sa se retraga din competitii.

Lewsey are doar 33 de ani, este absolvent al Universitatii din Bristol si ofiter in armata regala. A fost selectionat de 55 ori in echipa Angliei, intre 2002-2008, pentru care a inscris 110 puncte. A jucat, ca profesionist pentru o singura echipa, London Wasps. A fost un jucator de atac, polivalent, performand cu egala vitalitate si ca fundas, aripa, centru sau la deschidere (pentru echipa Sevens a Angliei)

O sa intrebati: care a stirea? Ei bine, iat-o. Fara publicitate in media sportiva, capitanul Josh Lewsey si maiorul Keith Reesby sunt, in aceste zile, in Himalaya, unde doresc sa atinga Acoperisul lumii, varful Everest. Josh Lewsey a trebuit sa abandoneze ascensiunea finala, oprindu-se la tabara avansata de la 8700 metri altitudine, din cauza unei defectiuni a sursei de oxigen. A coborat impreuna cu maiorul Reesby pana la 8200 metri, tabara inferioara si zilele acestei vor decide daca reiau ascensiunea. Interesant este si traseul pe care si l-au ales, din cauza dificultatii tehnice a acestuia. Este vorba de versantul Nordic, care a fost deschis de catre un alt englez celebru Leigh Mallory in 1924. Prin aceasta ascensiune, Lewsey si Reesby doresc sa stranga fonduri pentru actiunile caritabile ale Armatei Britanice, in proiectul "Help for Heroes and Combat Stress". Exemplar.

Ne-am putea gandi la sportivi de asemenea calitate umana si in sportul romanesc? Mie imi este greu s-o fac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu