duminică, 18 octombrie 2015

Prima surpriza a sferturilor: Argentina 43 - Irlanda 20.


La casele de pariuri, Irlanda avea cota aproape dubla fata de Argentina. Insa meciul a inceput in dominarea Pumas, Doua eseuri pana in minutul 10 ( Moroni-3' si Imhoff-10', ambele transformate de catre precisul Nicholas Sanchez)! 14-0. Apoi, acelasi Sanchez creste miza la 17-0, pentru a ridica-o, in minutul 21, la 20-3.  Pe o interceptie a lui Connor Murray, Luke Fitzgerald (26')  inscrie primul eseu al Irlandei. Madigan (inlocuitorul lui Sexton) transforma si tabela se modifica la 20-10. Asa s-a terminat prima repriza. omul care a coordonat excelent gramada argentiniana a fost neostoitul om Duracell, Agustin Creevy.

Repriza a doua incepe intr-o nota evidenta de dominare a irlandezilor, cum era de asteptat. Vine si al doilea eseu al acestora, Jordy Murphy (44')culcand balonul dupa o pasa inspirata a omniprezentului Fitzgerald. Madigan transforma si Irlanda recupereaza serios. 20-17. Sanchez mai inscrie o penalitate, 23-17. Madigan raspunde: 23-20. In minutul 59, Madigan rateaza penalitatea care putea rasturna meciul. De la aproximativ 40-42 metri suteaza afara si lasa intact acel minim avantaj al argentinienilor. Sanchez mai puncteaza o data, la o penalitate pentru placaj inalt (caruia i-a fost victima). 26-20 (63'). Irlandezii se taie (desi as fi asteptat sa fie invers) si incepe nebunia. Minutul 70, eseu Tuculet (omul meciului, dupa mine). 33-20. Minutul 73, eseu Juan Imhoff, replica electro-mecanica a lui Fitzgerald, Sanchez transforma si acest ultim eseu (al patrulea al argentinienilor!). 40-20. Si pentru ca tortul victoriei mai avea nevoie de o cireasa, Sanchez ii mai executa o data pe irlandezi. 42-20. Ultimul minut ii gaseste pe acestia in 5-ul Pumas. Inutil, meciul era deja jucat de vreo 10 minute. Si Jerome Garces fluiera finalul acestui teribil meci, scazand sansele europenilor de a avea echipe in semifinale.

Mi-a placut de la argentinieni, in afara de cei mentionati deja, Martin Landajo si masivul dar omniprezentul pilier Ramiro Herrera (care a stat in sin bin 10 minute din prima repriza, dupa ce scorul era 17-0). 

S-a simtit foarte tare absenta lui Sexton, playmakerul Irlandei. Sunstitutul sau, Ian Madigan s-a zbatut destul dar, dupa acea penalitate ratata, a cazut psihic si a disparut de pe teren. Fitzgerald a incercat sa aeriseasca jocul, dar nu a avut suficient suport si nici coechipieri cu viziunea intregului teren. Da unde si ideea ca daca, mai pe seara, lui Laidlaw ii merge bine, s-ar putea sa mai avem un meci-surpriza, mai ales ca in formatia scotiana s-au intors si gratiatii Jonny Gray plus Ross Ford. Toata lumea ii tine de favoriti pe Wallabies, cu cote mari. Eu as plusa pe Scotia, macar 50 de minute. Australia este o forta de elita, dar pe scotieni i-am vazut adaptandu-se si sud-africanilor si japonezilor si samoanilor. De ce nu?

Prima semifinala o stim, invingatoarele de ieri. Din a doua stim deja jumatate de poveste, cea sud-americana. Restul o sa aflam peste vreo doua ore. 

Pe curand!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu