sâmbătă, 31 octombrie 2015

Africa de Sud, locul trei RWC 2015


A fost un meci in care s-a supralicitat prestatia tinerei echipe a Argentinei. Lipsita de jucatori de baza - Creevy, Tuculet, Ayerza, Imhoff, aceasta a adoptat o schema de joc perdanta inca din start. Desi Nicolas Sanchez, un bun coordonator de joc, a facut tot ce putea ca sa furnizeze baloane liniilor din spate, acestea n-au reusit sa treaca nicicum de excelenta aparare a Springboks. Eseurile lui JP Pietersen ( 6') si Etzebeth (42') au facut diferenta. S-a adaugat numarul mare de greseli ale argentinienilor, pe care le-a sanctionat Handre Pollard (13', 32', 40', 48'). Dupa ultima penalitate, transformata de Pollard, scorul era 3-24. Meciul era jucat. Scorul final a fost 13-24, argentinienii inscriind eseul de onoare in prelungirile meciului (Orlandi, 80+2). Transformat de acelasi excelent Sanchez (alaturi de Santiago Cordero, cei mai buni argentinieni). Springboks si-au facut meciul cu tactica lor obisnuita, fara spectacol, dar eficienta, la puncte. Pentru sud-africani aceasta victorie a fost partida finala pentru activitatea internationala a unei intregi generatii: fratii du Plessis, Victor Matfield, Brian Habana, Schalk Burger, Ruan Pienaar, Duane Vermeulen. Se adauga si retragerea lui Jean de Villiers care, din motive medicale, nu a luat parte la partida. De cealalta parte, o alta galerie de retrageri, mai restransa - Juan Martin Fernandez-Lobbe, Agustin Creevy, Marcos Ayerza. Un moment de onoare pentru toti acesti excelenti jucatori. Toti cei mentionati fac parte din hall of fame al rugby-ului international al ultimului deceniu. 

Nicolas Sanchez este, in acest moment, inaintea finalei de maine, cel mai bun marcator de puncte a RWC 2015, cu 97, urmat de Handre Pollard, cu 93. Ceilalti pretendenti la acest titlu sunt la o distanta destul de mare inaintea ultimului lor meci- Bernard Foley-75, Dan Carter-63.

Brian Habana  nu a reusit sa depaseasca recordul lui Jonah Lomu, de eseuri marcate la editiile de Cupa mondiala la care a participat. Ramane, pentru amandoi, acelasi numar de reusite, 15. In schimb Julian Savea are sansa ca in finala de maine sa imbunatateasca recordul personal, care ii egaleaza pe Lomu si Habana, de eseuri in aceeasi editie RWC, 8. 

Arbitrajul irlandezului Jonh Lacey, fara repros. Poate putin cam autoritar. Insa impecabil de corect.

http://www.eurosport.com/rugby/world-cup/2015/south-africa-take-bronze-medal-against-argentina_sto4971852/story.shtml

Asadar, prieteni, pe maine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu