duminică, 18 octombrie 2015

Iata si cea de-a doua semifinalista: Noua Zeelanda


Conform bunului simt, All Blacks a castigat meciul cu Franta. Scorul este, insa, covarsitor pentru o echipa mereu cu nasul pe sus, 62-13. Adica noua eseuri la unu. Julian Savea, Nehe Millner-Scudder, Retalick, Kaino, Read, Kerr-Barlow s-au distrat tot trecand balonul peste linia de tinta. Daca mai adaugam si aproape eseurile lui Ma'a Nonu si Ben Smith din ultimele cinci minute, avem cel mai mare ecart valoric din actuala editie a RWC. Eseul lui Picamoles (36') a fost o intamplare, un accident, dupa cursul jocului. Si tot Picamoles a fost eliminat cand, dintr-o faza fara probleme, nervii francezilor au cedat si au recurs la violenta colectiva impotriva adversarilor (46'). Inegalabilul Wayne Barnes a fost retinut cand a decis (sub asistenta TMO) ca Picamoles este singurul vinovat. Imediat, prietenul Pascal Pape a fost retras de catre Saint-Andre. Ca sa nu recidiveze. 

Comentarii in plus nu mai am. Scorul spune tot. Franta e o echipa aflata intr-un declin vizibil. Si asta de cand Saint-Andre se ocupa suveran de experimentele lotului din Hexagon. Ati remarcat probabil ca Serge Blanco nu l-a mai asistat in loja antrenorilor pentru acest meci  pe Saint-Andre. 

In prima semifinala, dupa meciurile de azi, Noua Zeelanda va intalni Africa de Sud. Si asta se va intampla sambata viitoare. Dupa cum a aratat azi, Springboks va pune mari probleme All Blacks. Maine, Irlanda - Argentina si Australia - Scotia. Este foarte posibil ca in semifinale sa joace patru echipe din emisfera de Sud. La fel de posibil este ca printre cele trei consacrate sa se strecoare un intrus, Irlanda. Wait and see, my friends!

1022.6666666666666x767__origin__0x0_Julian_Savea_France_v_New_Zealand_try_World_Cup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu