marți, 23 februarie 2010

Ultimele noutati in loturile RBS Six Nations

* Prestatia modesta fata de asteptari a lui Jonny Wilkinson in meciul cu Italia l-a facut pe managerul Martin Johnson sa se gandeasca la prezenta in primul XV a mijlocasului la deschidere Ben Foden pentru meciul de sambata cu Irlanda. Ideea tactica a lui Johnson a fost inspirata de fostul capitan al echipei Angliei, Jason Robinson, care aprecia intr-un interviu pentru BBC ca Wilkinson nu mai are forta si inspiratia de a mai fi playmakerul Angliei. Ca atare, solutiile care ii sunt la indemana lui Jonhson pentru postul de uvertura sunt, in functie de profilul si calitatile lui Foden,Toby Flood (rezerva in ultimele doua meciuri) si Paul Hodgson. Sansele cele mai mari pentru a face pereche cu Foden la are, dupa forma aratata in ultimul sezon, Toby Flood.

* Dinspre tabara irlandeza, vestile sunt putine, desi meciul cu Anglia este, chiar si in lipsa mizei castigarii Turneului 2010, unul de orgoliu. Pentru a-l inlocui pe Rob Kearney, accidentat in meciul cu Franta, s-a apelat la fundasul celor de la Leicester Tigers, Geordan Murphy.

Si pentru ca nu am mai avut, cam de mult, suport video, sa recurgem la arhiva. Puteti vedea mai jos o selectie a celor mai frumoase eseuri din Six Nations, prezentata in 2006 de catre John Inverdale de la BBC Sports.


* Lotul Scotiei, decimat dupa meciul cu Tara Galilor, primeste intariri. Max Evans, fratele accidentatului Thom, Hugo Southwell si Simon Danielli vor face parte din echipa ce va intra in teren samabata la Roma. Pe banca de rezerve se reintorc, recuperati dupa accidentari mai vechi, Nathan Hines si Alasdair Strokosch. Meciul de pe Stadio Flaminio va fi unul de "totul sau nimic", finala pentru lingura de lemn.

* Tara Galilor are serioase probleme de efectiv. Gethin Jenkins, Mathew Rees si Gareth Williams sunt acidentati. Se reintorc Dwayne Peel, Deiniol Jones (inca un Jones!) si Bradley Davies. Si Mike Philips se asteapta sa fie rechemat. Surpriza primei echipe va fi cvasinecunoscutul demiu Richie Rees (Cardiff Blues), cu doar 2 selectii pana in prezent.

* Marc Lievremont a anuntat prima varianta de echipa: Poitrenaud- Fall,Bastareaud, Jauzion,Palisson- Trinh-Duc, Parra- Bonnaire, Harinordoquy,Dussautoir (cap.)-Pape,Nallet- Mas,Servat,Domingo. Malzieu este rezerva pentru postul de aripa, in cazul in care sa va accidenta Poitrenaud iar Palisson ii va lua locul pe fundul terenului.

* A fost depistat primul rugbyst din Anglia care s-a dopat cu hormoni umani de crestere. Este vorba de Terry Newton, 28 de ani, actual jucator de British Rugby League la Wildcats din Wakefield. Cazul este fara precedent in ligile inferioare ale campionatelor britanice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu