joi, 4 februarie 2010

Stirile de peste ziua de azi

Nici o zi fara evenimente. Se pare ca acesta este sloganul ultimelor zile de dinaintea startului Turneului RBS Six Nations. Telegrafic, cateva stiri pentru connaiseurs.

* Elissalde s-a accidentat la antrenament si nu va lua parte la meciul de duminica de pe Murrayfield. In locul sau, Lievremont si-a calcat pe inima si l-a chemat in echipa pe Frederic Michalak, fostul copil teribil al rugby-ului francez, uvertura care poate castiga, prin fantezie, singur, un meci. Mai ales ca Trinh-Duc nu e nici el intr-o conditie prea buna.

* Din partea lotului irlandez: si Doncha O'Callaghan este out, pentru accidentare. In locul sau a fost nominalizat Leo Cullen.

* Si dinspre galezi o veste: Gettin Jenkins este indisponibil pentru cel putin doua saptamani.

* S-a anuntat jucatorii care vor reptezenta Italia la Dublin. Nick Mallett a decis astfel: McLean(15) - Robertson(14), Canale(13), Garcia(12), Mi. Bergamasco(11) - Craig Gower(10), Tebaldi(9) - Sole(7), Zanni(6), Ma. Bergamasco(8) - Geldenhuys(5), Del Fava(4) - Castrogiovanni(3), Ghiraldini (2)(cap.), Perugini(1)
Rezerve : Ongaro, Aguero, Bortolami, Derbyshire, Piccone, Bocchino, Masi

* Bloggerul de serviciu al Eurosport.yahoo.com., fostul international englez Neil Back, crede ca galezii vor castiga meciul de pe Twichenham. Argumentul sau: inaintarea engleza nu poate functiona ca o platforma de produs baloanele pentru cea mai productiva linie de treiferturi din ultimul deceniu de rugby englez. In plus galezii au o gramada mult mai dinamica si mai agresiva.

* Tot dintr-o statistica Eurosport. Incepand cu 2003, s-au jucat 10 meciuri directe intre Anglia si Tara Galilor, inclusiv in doua editii ale Cupei Mondiale. Raportul victoriilor este de 6-4 in favoarea englezilor. Pe Twichenham, englezii au un scor net favorabil, 3-1. Cea mai spectaculoasa victorie engleza dateaza din 4 august 2007, cand a surclasat Tara Galilor cu 62-5! Data de desfasurare va va spune sigur ca a fost vorba de Cupa Mondiala!

* Lote Tuqiri, spectaculoasa aripa australiana, din acest sezon jucator al Leicester Tigers, va parasi in vara insulele britanice si se va reintoarce acasa pentru a juca, din nou, in campionatul national de rugby XIII.

Ce nebunie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu