duminică, 21 februarie 2010

Meciuri, scoruri, jucatori...

O serie de stiri noi ne vin si azi prin agentiile de presa. Sa vedem ce mai putem citi.

* E confirmat! Prezentata sub forma de probabilitate si incarcata de aluzii raspandite in toate partile, vestea ca Danny Cipriani va pleca sa joace din sezonul viitor pentru Melbourne Rebels este reala. Jucatorul, chiar si directorul de rugby la la London Wasps, au amendat-o ca adevarata. Interesant este ca stirea face valuri tocmai in Australia, unde tabloidele anunta publicul ca Cipriani se va muta la Melbourne impreuna cu iubita sa, modelul Kelly Brook. Legatura celor doi are deja 18 luni si asta l-a deranjat foarte tare pe Martin Johnson care nu s-a sfiit sa il tina departe de primul lot pe Cipriani. Detalii: Cipriani are 22 de ani, Kelly Brook, 30.

* Scorul scorurilor intr-un meci din Super14! Pe Coca Cola Arena din Johannesburg, Golden Lions pierde in fata neozeelandezilor de la Waikato Chiefs cu 65-72. S-au marcat 18 eseuri, cate noua de fiecare parte. In XV-le sud-african singurul nume cunoscut noua este "batranul" Carlos Spencer (34), fost All Blacks. Dar revelatia meciului a fost tanarul de culoare in varsta de 18 ani al lui Lions, Wandile Mjekewa, o aripa cu 10,4 secunde pe 100 metri, marcator a trei eseuri. De partea cealalta, pentru Chiefs, tot trei eseuri a marcat si tanara speranta a noului val al rugbyului neo-zeelandez, Richard Cahui,24, un centru de 1,90 metri si 98 kg.
Pentru Chiefs, au mai jucat Sitiveni Sivivatu, Lione Lauaki si Stephen Donald, rezerva de lux a lui Daniel Carter.




* Dupa doua etape, in clasamentul Super14, conduc neozeelandezii de la Wellington Hurricanes si Waikato Chiefs cu cate 9 puncte (doua victorii si un punct bonus ofensiv), urmati de australienii de la Queensland Reds, cu 6 puncte (o victorie cu bonus ofensiv si o infrangere cu bonus defensiv). Alte rezultate: Hurricanes - Western Force 47-22; Queensland Reds- Canterbury Crusadres 41-20, Natal Sharks - Central Cheetahs 20-25.

* In Guinness Premiership, ultima etapa, Leicester Tigers isi conserva primul loc, invingand cu 33-11 pe Gloucester. Urmaritoarea si marea rivala regionala a Tigrilor, Northampton, pierde cu 6-13 in deplasare cu Harlequins. Pe locul secund, cu doua meciuri mai putin, se plaseaza Saracens care vor juca azi, in deplasare, cu London Wasps.

* In Magners (Celtic) League, Ulster remizeaza acasa cu Newport Dragons, 22-22, Cardiff Blues se impune in Scotia, invingand pe cei de la Glasgow Warriors cu 30-7 iar Munster trece de Edinburgh cu 19-12. In clasament, pe primele trei locuri, la o diferenta de doar un singur punct. Glasgow Wariors, 31, Munster si Leinster, 30, ultima cu un meci mai putin jucat.

* In Franta, etapa 20 a Top 14 aduce o surpiza, RC Toulon (echpa lui Wilkinson) bate gazdele de pe Stade Toulousain cu 6-3. Lidera, Castres, face doar egal,24-24, la Paris cu Racing Metro, iar Clermont Auvergne castiga detasat la ultima clasata, Albi, cu 45-18. Castres, Clermont Auverge si Perpignan se pare ca iau avans in fata celorlalte echipe, in fata carora au deja 6 puncte.

* In timp ce la cei din elita mondiala se joaca continuu, pe frr.ro gasim o aniversare, cu suport video chiar: Romania invinge Franta:15-0. Este vorba despre partida de pe Giulesti, din noiembrie 1980. Doar atata sa ne fi ramas, amintirile? Avea dreptate Miorita: baciul ungurean si cu cel vrancean...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu