luni, 15 februarie 2010

Costurile indirecte ale meciului Tara Galilor-Scotia

O sa va aduceti aminte de acest memorabil meci? Cu siguranta si din cel putin doua motive. Pentru costurile directe pe care le-a suportat Scotia, jucand ultimele minute in 13 oameni. Si pentru extraordinara revenire a galezilor, care au recuperat in ultimele 4 minute 17 puncte, inclusiv eseul transformat, care a facut diferenta.

Dar au mai fost si costuri indirecte. Scotienii au depus un travaliu fizic enorm, impus de strategia lui Andy Robinson, cea a atacului continuu, pentru a contra atacul adversarilor. Si asta i-a costat piederea, cel putin pentru restul sezonului, a trei jucatori. Chris Paterson,32, cu o afectiune a rinichiului drept (ironic, numele rinichiului in engleza este "kidney", acelasi este si numele antrenorului irlandez, Declan Kidney ! Asa ca putem inventa deja sindromul Kidney). La acelasi spital, Cardiff"s University Hospital, a fost dus in seara meciului si Rory Lamont, 27, cu o leziune la ligamentele incrucisate. Mai grav a fost cazul lui Thom Evans, operat pentru o dislocare la C2 (cervical), care, se pare, recupereaza dupa abolirea temporara a unor circuite nervoase. Niciunul din cei trei nu va mai juca pana la toamna. Ceea ce pentru Scotia este o pierdere mult mai grea decat cea din meciul cu Tara Galilor. Mai ales ca urmeaza meciul cu Italia, la Roma.

Ce partea cealalta, flankerul galez Andy Powell a fost arestat, impreuna cu o alta persoana, in dimineata zilei de duminica, la ora 6, ora locala, pentru ca a condus in stare de ebrietate pe drumul public, un buggy de golf al hotelului in care erau cazati. Andy Powell, 28, 14 selectii pentru Tara Galilor, participant la Lions Tour din 2009, joaca in prezent pentru Cardiff Blues. Acesta este un cost indirect al euforiei de dupa muncita vicorie cu Scotia. Si un efect al pierderii auto-controlului jucatorilor consecutiv celebrei "reprize a treia".

Iar pentru final, o veste neplacuta: drepturile de difuzare nu mai permit preluarea (cel putin de pe You Tube) decat contra cost a clipurilor de rugby. Ca atare, pentru amuzament iata, mai jos, o postare animata, parodie la celebrul haka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu