joi, 25 februarie 2010

Etapa a treia a RBS Six Nations. Alte stiri de interes

* In ce priveste prezenta pe teren a lui Jonny Wilkinson, selectionerul Martin Johnson a revenit ferm: ramane in primul XV. De altfel, el nu va face nici o schimbare in echipa care a castigat la Roma, cu exceptia convocarii lui Ben Foden ca rezerva. Si Matt Dawson, fosta glorie a Angliei a criticat ostinatia lui Johnson in privinta lui Wilkinson.

* In echipa Irlandei, o singura noutate. Jonathan Sexton ii va lua locul lui Ronan O'Gara in mijloc, ultimul fiind doar rezerva in meciul de la Londra. John Hayes va acumula a 100-a selectie si va face linia 1 impreuna cu Best si Cian Healy. In linia a doua interesant de urmarit va fi duelul dintre Paul O'Connell si Steve Bortwick, capitanii celor doua adversare. Geordan Murphy va fi titular pe linia de fund.

* In tabara galeza, noutati putine. Mike Phillips a fost chemat pentru a-l inlocui pe Dwayne Peel, dar va incepe meciul ca rezerva acestuia. Lee Halfpenny ramane titular in primul XV.

* Alte accidentari in lotul francez. Benjamin Fall si Pascal Pape sunt indisponibili pentru confruntarea de la Cardiff, ambii cu accidente la glezne. Pape va fi inlocuit de Julien Pierre. A fost recuperat, dar fi rezerva, si Sebastian Chabal. Pana acum, de la inceputul turneului, francezii au "pierdut" zece jucatori importanti, printre care Marconnet, Elissalde, Traille, Rougerie.

* O alta stire interesanta, in afara RBS Six Nations, circula prin agentiile de presa. Ospreys s-ar putea sa piarda locul in sferturile de finala ale Heineken Cup din cauza contractului pe termen scurt care i-a permis sud-africanului Ricky Januarie sa joace pentru franchiza galeza in grupele Cupei. ERC s-a sesizat ca Ospreys a incheiat un contract pe doua luni cu franchiza ce-l detine pe Januarie, Stormers din Cape Town, in timp de regulamentele ERC prevad contracte pe minim 3 luni pentru jucatorii straini eligibili. Januarie a jucat in grupele Heineken patru meciuri, doua cu Viadana, unul cu Clermont Auvergne si unul cu Leicester Tigers. Daca Ospreys va pierde locul din optimi, in locul ei va juca, conform punctaverajului, Leicester Tigers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu