sâmbătă, 6 februarie 2010

Rusine!

Nu ma aflu in Bucuresti si vroiam sa vad meciul Romania - Spania, unul din cele doua pe care ar fi trebuit sa le castigam pentru a ne reface motivatia de joc pentru meciurile mai grele, cu Rusia, Georgia si Portugalia. Asta pentru a mai spera sa ne calificam, fie si dupa baraj, la Cupa Mondiala de anul viitor.

Si, surpriza. Trece ora 2 p.m. TVR nu da nici un semn de legatura la Arcul de Triumf. Dupa 2 minute apare in crawl un anunt laconic: meciul ne se mai desfasoara. Intru pe frr.ro si aflu ca, din cauza faptului ca terenul este inghetat, partida nu se mai desfasoara in acea locatie. Oficialii si arbitrii au plecat in graba mare sa inspecteze daca terenul cu gazon sintetic din Izvorani, Centrul Olimpic, este practicabil! In cursul zilei de ieri si in dimineata de azi, pe frr.ro si rugby.ro, se difuzase un anunt prin care suporterii erau rugati sa ajute la deszapezirea terenului. Dar nu oricum ci cu lopetile personale!

Cum pare ca nu putem gandi lucid cu capetele noastre, aveam sa aflu ca acest procedeu (si el!) fusese imprumutat. Sursa (rugby.ro):

" In urma cu cateva saptamani, cand Stejarii Bucuresti au jucat in deplasare cu englezii de la Leeds, gazdele britanice au facut un apel la suporteri pentru a-i ajuta sa dea zapada de pe teren. Modelul a fost preluat acum si de Federatia Romana de Rugby, care a gasit solutia de a scapa de zapada de pe Stadionul Arcul de Triumf.

Echipa Romaniei are sambata meci cu Spania in Cupa Europeana a Natiunilor, primul din campania de calificare la Cupa Mondiala, o partida "de incalzire" pentru Stejari in asteptarea jocurilor cu Rusia, Georgia si Portugalia. In acest moment, insa, terenul de la Arcul de Triumf este sub zapada, din cauza zapezilor din ultima vreme. Din acest motiv au inceput sa apara temeri ca disputarea meciului ar putea fi periclitata, insa s-a gasit o solutie. Federatia face apel la suporteri sa vina pentru a da zapada de pe gazon.

Joi, la ora 09:30, sunt asteptati toti cei care vor sa puna mana pentru a da zapada de pe gazon. Fiecare dintre doritori va trebui insa sa-si aduca lopata de acasa pentru a ajuta nationala Romaniei sa joace acest meci important din CEN. In plus, FRR anunta ca are deja gata de actiune 30 de persoane pentru actiunea "deszapezirea". Imediat ce zapada va fi indepartata gazonul urmeaza sa fie acoperit cu o folie protectoare. Chiar si asa zapada se pare ca nu va ocoli stadionul bucurestean, pentru ca prognoza meteo anunta ninsoare in dimineata zilei de sambata, cu temperaturi intre -1 si -8 grade..."
.

Imi e jena ca trebuie sa-mi explic aceste "scapari" si, mai mult, sa le explic si altora. Cat ar fi costat, stimati conducatori ai FRR, o prelata pentru a proteja gazonul de langa Arcul de Triumf? De ce era nevoie de suporteri ca se curete zapada cand un Bobcat costa 2000 euro? De ce gasim aceste motive infantile pentru a ne ascundem incompetenta, la Leeds sunt englezi iar acestia au in sange spiritul sportiv si solidaritatea comunitara. Pe cand in FRR continua sa fie romani!

Inca o data, ridicolul ne copleseste. Daca pierdem acest meci la masa verde, nimeni si nimic nu va scuza FRR si noile ei "politici". Rusine!

Un comentariu:

  1. e greu de inteles pentru multzi ce se intampala pentru ca nu gandesc mai departe de varful nasului.
    \Sunt sigur ca si cei de la Leeds ar fi avut 2000 de euro pentru un Bobcat dar faptul ca au cerut solidaritatea suporterilor este de fapt parte a rugby-ului, un sport de echipa care creeaza adevarate familii in si in afara terenului, lucru care s-a dorit probabil si la noi. E vorba de marketing si de implicare dar romanii nu ies in fata blocului sa arunce zapada dara-mi-te la stadionul de rugby. Preluata a existat si a fost pusa pe teren dupa ce acesta a fost curatat. De ce nu inainte? pentru ca stim cu totzii efectul zapezii asupra ierbii si pamantului....tine de cald. Greseala a fost probabil ca ea nu a fost curatata abia inainte meciului .:))) sunt doar ironic. Prelata a existat si meciul nu s-a desfasurat pentru ca terenul era inghetat si ne-am gandit cu totii la securtiatea jucatorilor nu la cei de acasa ramasi fara meciul de sambata, incalzirea pentru 6 natiuni si ...care in cazul unui accident ar fi vazut formidabilul din stire si si-ar fi vazut de viata lor mai departe.
    Meciul nu se va pierde el a fost amanat.

    RăspundețiȘtergere