duminică, 7 februarie 2010

Bastareaud reloaded infrange Scotia

Prenume: Mathieu, nume: Bastareaud, varsta: 22 ani, nascut: Paris, club: Stade Francais, antecedente: suspendat pentru un scandal declansat in turneul 2009 al Frantei in Noua Zeelanda. Scandalul , cunoscut deja publicului, a prilejuit un schimb extrem de rar de corespondenta politico-diplomatica intre John Key si Francois Fillon, primii-ministri ai Noii Zeelande si, respectiv, Frantei. Respectivii politicieni isi cereau scuze reciproc pentru deranjul prilejuit de mai sus numitul personaj. La vremea aceea avea 21 de ani impliniti, deci discernamantul se presupunea a fi prezent. Federatia franceza l-a suspendat si, cum numitul cazuse in depresie, l-a si tratat. La sfarsitul anului trecut, a fost rechemat la lot. Implicit, a fost scuzat. Si iata, azi, a jucat impotriva Scotiti si inca cu succes.

Mai intarzii un pic pana la a scrie impresiile despre meci. Am avut o senzatie extrem de ciudata cand, compiland datele, am descoperit ca Bastareaud joaca la acelasi club cu pedepsitii deja Julien Dupuy si David Attoub, despre care am mai scris. Frisca pe tort o va pune urmatoarea informatie: antrenorul Marc Lievremont a trecut si el, intre 1997-2000 pe la Stade Francais. Sa fie oare, in acel club, o academie ninja? Si, ramanand la Bastareaud, am remarcat ca au fost, alaturi de un francez caucazian (pentru a fi politically correct) singurii din cei 22 care nu au cantat, alaturi de suporterii francezi de pe Murrayfield, La Marseillaise.

67.000 de spectatori din care cel putin 60.000 scotieni, au umplut stadionul Murrayflied, sperand in minunea revenirii la o forma acceptabila a echipei preferate.
"Contenciosul" intalnirilor Scotia-Franta era deja inclinat in favoarea Frantei. Pe Murayfield, scotienii nu mai batusera Franta de 10 ani. Andy Robinson pregatise, ca tactica de joc, atacul continuu, inca din primul minut, pentru a nu lasa timp francezilor sa se deschida pe treisferturi. Si asa ai si facut, de la inceput pana la sfarsit. Sau, ma rog, au facut cat le-a permis conditia fizica si imaginatia. Capitole la care francezii au stat mult mai bine. Au fost multe atacuri pana pe linia buturilor si de-o parte si de cealalta, s-au acordat lovituri de pedeapsa in numar egal dar acestea nu au avanjat Scotia. Pentru ca doua din atacurile surprinzatoare ale francezilor au fost culcate in eseuri de catre...Bastareaud, pentru albirea caruia se pare ca a lucrat intreaga echipa. Un exemplu de solidaritate foarte interesant de analizat.



In rest, dincolo de cele doua eseuri, scorul a rezultat din colaborarea celor doi transformeri, elegantul Chris Paterson (3 lp) si ubicuul Morgan Parra (1 transformare si 2 lp). Rezultatul a multumit pariorii si o buna parte din public care a apreciat jocul deschis al ambelor reprezentative. Meciul a fost arbitrat, in nota sa obisnuita de autoritate incontestabila, de galezul Nigel Owens. Dar, o prima impresie, nu seamana niciodata cu urmatoarea. Sa vedem, sambata viitoare la Paris, Franta-Irlanda si sa asteptam pana in ultima etapa, pentru Franta-Anglia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu