miercuri, 30 octombrie 2019

Statistici pana in faza finalelor RWC 2019. Cele mai multe puncte, cele mai multe eseuri etc.

  

M-a impins curiozitatea de la spate sa vad daca Owen Farrell mai are sanse sa fie cel mai bun marcator de puncte al turneului final.. Da, mai are. Este in spatele lui Yu Tamura. Si un meci inainte, finala cu Africa de Sud.

*  Cele mai multe puncte inscrise: Yu Tamura-51 puncte, Handre Pollard-47, Owen Farrell-46.  Deci este la concurenta cu rivalul sau de sambata, sudafricanul Pollard. : 

* Cele mai multe eseuri inscrise : Josh Adams-6, Kotaro Matsushima-5, Makazole Mapimpi-5.

Cele mai multe penalitati transformate: Yu Tamura-11, Handre Pollard-10, Owen Farrell-8.

Rezulta ca Farrell trebuie, ca sa tinteasca cele doua titluri (puncte inscrise, penalitati transformate), CEL PUTIN trei penalitati in plus fata de Pollard. Cu aceste 9 puncte l-ar depasi pe Tamura .la punctele inscrise si l-ar egala la penalitatile transformate. Asta cu conditia ca Pollard sa nu joace sau sa nu marcheze nici un punct. Ceea ce este cvasi-imposibil.

*  Cele mai multe transformari: Richie Mo,unga-15, Elton Jantjes-14, Owen Farrell-11. 

Cele mai multe placaje: Alun Wyn Jones-70, Peter Labuschagne-60, James Moore-67, ultimii doi din selectionata Japoniei. Iar Jones mai are de disputat finala mica cu Noua Zeelanda. Iata, in sfasit, un castigator net al categoriei cel mai bun... Interesant este ca, inca in activitate, Alun Wyn Jones are sansa de a urca pe locul al doilea al clasamentului celor mai buni placheuri din istoria Cupei Mondiale. Clasamentul arata, acum astfel: 1. Richie McCaw-225, 2. Schalk Burger 207, A W Jones 201. Pana la Richie mai e destul spatiu.

Ramanand la clasamente all time, sa remarcam ca  Jonny Wilkinson este  titularul pozitiilor fruntase in clasamentele punctelor inscrise- 277 si al penalitatilor- 58. Iar Dan Carter este campionul absolut al transformarilor-, unde Wilkinson este abia pe locul 5, cu 28 puncte


Interesanta  este si statistica la nivel de selectionate nationale.

Cele mai multe puncte inscrise (in toate noua editii), inaintea celor doua finale: 1. Africa de Sud-230, Noua Zeelanda-210, Anglia-178.

* Cele mai multe eseuri in actuala editie:: Africa de Sud-31,, Noua Zeelanda-30, Anglia 22. Si aici cladamentul se poate rasturna ca urmare a meciurilor din cele doua finale. In all time la jucatori, Brian Habana se afla la egalitate cu celalalt mare marcator, Jonah Lomu, cu 15 eseuri, contributiile lor fiind evidente in istoria selectionatelor respecive.

*  Cele mai multe penalitati inscrise: Anglia 12, Japonia 11, Africa de Sud 10. 

* Cele mai multe transformari: Noua Zeelanda-23, Africa de Sud-21, Tara Galilor-17 (Anglia 16).

* Cele mai multe placaje:  Tara Galilor- 721, Japonia- 688(!), Uruguay- 664(!!!).


Uitandu-ma la aceste statistici, am o impresie subliminala de nevoie de dreptate pentru Africa de Sud. Springboks se situeaza mai bine decat Anglia in clasamentele all time. In actuala editia a punctat ca ansamblu mai mult decat campioana din 2003, este o echipa la fel de ofensiva precum rivala sa si are in componenta rezerve mai performante decat oamenii trandafirului (ma gandesc la Elton Jantjies, Frans Steyn sau Kwagga Smith). Rezist si ii sustin pe Boks in finala. .

In fine, ca ultim detaliu, finala mare se va juca intre locurile 1 si 2 ale clasmanetului actualizat la 28 octombrie iat finala micva, de vineri, intre locurile 3 si 4 (adica Noua Zeelanda-89,92 puncte si Tara Galilor-87,21 puncte). Anglia conduce in acest clasament, cu 92,29 puncte, urmata de Africa de Sud, cu 90,71 puncte. 



 Ne bucuram de rugby, nu-i așa, prieteni?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu