marți, 8 octombrie 2019

Africa de Sud continua sa se incalzeasca. Canada s-a retras dincolo de Cercul Polar. .



Springboks merge in ritmuri de fanfara spre sferturi. Azi, la Kobe, a intalnit destul de modesta echipa a Canadei, pentru un alt antrenament inainte de intrarea in faza knock-out a competitiei, 

In teren au intrat mai multe rezerve (in raport cu formatia-standard) : DuToit, Schalk Brits, Vincent Koch in linia intai (inlocuiti de Kitschoff-Malcolm Marx-F Malhebre), Snyman plus Mostert in linia a doua (in loc de Etzebeth si de Jaeger (primul a intrat dupa pauza), Cobus Reinach in loc de Faf de Klerk sau Herschel Jantjies (a intrat si el repriza secunda), Elton Jantjies in loc de Handre Pollard (intrat pe final de meci in locul lui Francois Steyn, ca nr.12).

In minutul 10, scorul era deja 19-0 prin trei eseuri - de Allende.N;Kosi si Cobus Reinach (Northampton Saints). In inca zece minute, Reinach mai culca de doua ori in buturi, pentru un spectacular 33-0.

cel mai posibil un gândac aflat in trecere

Mare umilinta pentru echipa Canadei, un newcomer  al ultimelor editii, scorul de la pauza. 47-0. Adica 6 eseuri in 30 de minute! In tot acest timp, Canada nu a avut ocazia de dezvolta baloane pentru actiuni de atac, nu a putut face asta din cauza pressing-ului Springboks pentru ca nu au avut nervi pentru asta. Si criza a explodat cand, la o spontana oarecare, pe o posesie proprie, Larsen, inlocuitorul lui Baillie, accidentat la inceputul meciului) se arunca violent asupra lui Thomas du Toit) iar arbitrii sunt unanimi, interentie ilegala si inalt periculoasa, carton rosu direct. Luke Pearce a fost perfect intransigent cu acest gen de violente nesportive iar nord-americani au ramas in 14 jucatori. Influenta imediata, cresterea scorului pentru sud-africani, printr-un alt eseu, cel al lui Frans Steyn, in minutul 40. 47-0, cum spuneam.

Dupa pauza canadienii se mai calmeaza si devin mai preocupati de initierea de atacuri si de constituirea unei aparari cat mai ermetice pentru a  preveni hemoragia scorului Amenintara unui scor de 100 pucte era iminenta.  In minutul 46, dupa un maul de repunere de la margine, canadienii reusesc sa inscrie si ei un eseu(Heaton) in fata unei aparari mult prea relaxate. Dupa ce s-au vazut cu aceste puncte pe tabela, canadienii prind curaj si cateva minute bune incep sa atace si sa arate ca au resurse pentru revanșă. Sunt contrati, evident, prin experienta. In minutul 52, Herschel Jantjies intra si el pe teren iar din acest moment Springboks au o șarnieră din doi jucatori cu aceasi nume dar fara a fi rude intre ei. 

In minutul 55, #batranul Schalk Brits (38 de ani), taloneurul celor de la Bulls, cu cinci aparatori in spate, mai inscrie si el o data. Al optulea eeu. Willemsee si Malherbe mai inscriu, asa pentru diversitate, incercari asupra victimei nord-americane. Iar partida de termina cu un destul de mare 66-7. Cu 50 de puncte numai din eseuri. Restul fiind inregistrate pe numele lui Elton Jantjies drept transformari de eseuri. 

Zece eseuri, sud-africane din care opt transformate la Kobe

Rudolph Gerhardus Snyman (cunoscut drept RG), linia a doua de 24 de ani, jucator la Honda Heat in Japonia a fost declarat omul meciului pentru travaliul sau constructiv atat in aparare cat si in atac. Cobus Reinach, 29, cu trei eseuri in aceeasi partida, va fi un record al editiei, cu siguranta. Acest demiu atipic ne arata, inca o data, calitatea exceptionala a rezervelor de jucatori de elita pe care o propune rugby-ul sud-african.

Maine, din nou trei partide :  Argentina vs SUA, Anglia vs Franta (deloc decisiva pentru locul doi al grupei, Franta fiind matematic calificata) si Irlanda vs Samoa.

La buna vedere, prieteni! Sa ne bucure rugby-ul in continuare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu