vineri, 4 octombrie 2019

Springboks s-au antrenat in public, Italia si-a conservat locul la RWC 2123


Una din partidele pe care nu le uiti prea usor sau la care scorul nici macar nu a contat. As nota-o cu 8. Si nu pentru frumusetea jocului sau elanul jucatorilor, amandoua fiind destul de aproape de superlativ. Ci pentru ca italienii s-au straduit si au reusit sa opuna un joc cinstit si curat in prima parte a jocului. Mai precis pana la eliminarea lui Lovotti pentru bascula mai mult decat periculoasa aplicata lui Vermeulen.

Si Ferrari ar fi trebuit eliminat la bascula lui Vermeulen

Ramasi in 14 oameni, nu prea au mai avut solutii in fata unei echipe dezlantuite. Argumentul acestei note este ca fara italieni, asa cum au jucat azi, meciul ar fi avut alta fata. Nu pun la indoiala victoria absolut meritata a Boks-ilor. Vreau doar sa subliniez ca partenerii acestora de azi au facut ca jocul sa fie antrenant, placut privirii si atractiv din punct de vedere al scorului.  Motivatia unui rezultat favorabil in fata Africii de Sud a tinut sus moralul echipei lui Conor O:Shea. Asta si explica numarul mare de accidentari/inlocuiri, faptul ca mai bine de jumatate din meci s-au jucat gramezi simulate intrucat in lista de rezerve nu mai existau pilieri de meserie. Cu doua victorii in grupa, indiferent de rezultatul urmatoarelor intalniri, Italia are asigurat locul 3 in grupa, deci participarea din oficiu la viitoarea editie a RWC. Nici nu puteau spera la  mai mult intr-o grupa cu Noua Zeelanda si Africa de Sud. Capitanul lor, Sergio Parisse a jucat, la 36 de ani, intr-o a cincea participare la o Cupa Mondiala. 

una vittima innocente del rugby

Invingatorii, oamenii lui Rassie Erasmus, au intrat in teren cu o linie intaia infricosatoare (Mtavarira, Mbonambi, Malherbe), cu cea mai buna prezenta in linia a doua (Ethzebeth,  de Jager) si o linie a treia superexperimentata (Vermeulen, Kolisi, du Toit). Handre Pollard, o uvertura extrem de mobila si prezenta peste tot unde era balon de castigat, ca si Faf de Klerk de aktfel. Insa, surprizele au venit de pe linia de treisferturi. Acolo unde au excelat aripile Cheslin Kolbe (omul meciului, 2 eseuri si in permanenta cautare a unui al treilea) si Makazole Mapimpi (doar un eseu, dar frumos). Au mai punctat Snyman si Malcolm Marx, rezerve, taloneurul Mbonambi si centrul Lukhanyo Am (nu neaparat in aceasta ordine) In total 7 (sapte) eseuri din care Handre Pollard a transformat doar patru. Rafala de eseuri survenita dupa ce a survenit superioritatea numerica nu s-a datorat epuizarii fizice a adversarilor, ci inspiratiei jucatorilor din liniile din spate care au combinat surprinzator, cu multe pase sarite si intoarceri in suveica, derutand vitejii aparatori italeni si facand ca jocul aripilor (in special Cheslin Kolbe, un excelent dribleur, de altfel) sa inlesneasca atingerea de noi puncte. In doua randuri am vazut italienii dezlantuindu-se in atac, chiar si in inferioritate numerica. Minutele 46-47 si 63-65 le-au apartinut, Springboks facand chiar eforturi vizibile in a se apara. 

Situatia in aceasta grupa, B, este foarte clara. Ultimele meciuri nu mai pot schimba ordinea intrarii in faza sferturilor de finala si nci pozitia locului 3 pentru Italia. Ultimul meci atractiv poate fi Noua-Zeelanda - Italia, pe 12 octombrie.  Nu stiu cum va surmonta O:Shea problema pilierilor pentru ca nu vad ca gramezile cu All Blacks sa se joace tot simulat, precum azi.

Maine, trei partide dintre care doua de mare atractie: Anglia-Argentina si Japonia-Samoa. Cea de-a treia, Australia-Uruguay.

La buna vedere, prieteni!

PS. Am avut ocazia azi sa-l ascult comentand pe omul cu competitiile din FRR, Marius Raczek. Cu nimic mai prejos decat brigada de urechisti din TVR, dar cu mai putina calificare in a pronunta numele straine ( de exemplu, pe Michele Campagnaro il chema Șampaniaro). Sic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu