duminică, 6 octombrie 2019

Franta castiga iar la limita si face 3 victorii din 3 posibile.


In primul meci al zilei, Noua Zeelanda a dat o lectie privata de rugby celor din Namibia. 71-9. 11 eseuri, 8 transformari dar si doua cartonase galbene (Laulala si Tu:ungafasi). Eseuri mai mult de la compenentii formatiei standard - Sevu Reece 2, Anton Lienert-Brown 2, Ben Smith, Joe Moody, Sam Whitelock, TJ Perenara, Ta:avao si Barrett junior, adica Jordi. Aceasta din urma a transformat toate cele 8 dintre eseuri. Pascal Gauzere a fost intr-un campus de team building si a  fluierat cu discretie.



In grupa C, meci important, Franta a intalnit Samoa. A fost o partida decisiva pentru europeni. Ca sa termine, inaintea ultimei intalniri, cu Anglia, pe locul doi al grupei, calificant pentru sferturi, trupa lui Brunel avea nevoie disperata de victorie, chiar si fara punct bonus. Si asa s-a si intamplat, 23-21, un scor identic cu cel realizat impotriva Argentinei.Si cu emotii pe finalul partidei, la fel ca in precedentul rezultat, cu sud-americanii. Franta a inscris doar doua eseuri in timp de Tonga trei. Vakatava si Raka, fortele brute ale frantujilor au facut numere personale (fiecare cate un eseu in prima repriza) dupa care s-au stins in a doua. Perioada in care Samoa a crescut vizibil jocul. Doua eseuri, ambele colective au demonstrat forta echipei insulare si neputinta francezilor de a fi egali cu ei insisi 80 de minute. Tonganii, in replica, au turat motoarele si experimentatii Leva Fifita (Grenoble), Siale Piutau (Bristol, fratele lui Charles Piutau, All Blacks) si Teluse Veainu (Leicester Tigers) au incercat la greu  apararea franceza.  

France? Pas bon!

Atmosfera finalului de meci cu Samoa a fost identica cu cea din finalul intalnirii cu Argentina. Disperare e cam mult spus. Ingrijorare si mefienta mai curand. In fata unei echipe dezlantuite, cum au fost si argentinienii - care numai avea ce pierde, ca si samoanii - Franta s-a aparat. fara sa arate nimic din stilul si spiritul ofensiv care a consacrat-o. Aveam dubii ca vor ajunge in sferturi. Iata ca s-a intamplat, ceea ce nu este deloc meritat. Insa rezultatele conteaza. Un arbitraj de doi lei (australianul Nic berry), slab si dezechilibrat a contribuit si el la calitatea scazuta a jocului, mai ales in mitanul secund. Franta, dupa mine nu merita, moral, sa castige. Nu pentru ca samoanii ar fi fost mai buni. Ci pentru ca nu au justificat cu nimic statutul de mare putere pe care il revendica in permanenta. Doar  floricelele puse in joc de Baptiste Serin si Antoine Dupont au mai adus aminte de zilele bune al celor din Hexagon. Investitia de incredere in Damien Penaud merita, nu merita, in schimb reclama pentru junele N:Tamack. Pe scurt, inca o data, Franta nu a convins.


Clasamentul grupei este aproape de definitivare. Anglia conduce cu 15 puncte din 3 meciuri (toate cu punct bonus), urmeaza Franta cu 13 puncte din 3 partide (un singur punct bonus, 33-9 cu SUA) si Argentina, 3 meciuri, 6 puncte. etc. Viitoarele partide : Argentina - SUA pe 9 octombrie si SUA - Tonga pe 13 octombrie. Intre cele doua, intalnirea orgoliilor, Anglia - Franta, pe 12 octombrie. Atunci sa-i vedem la lucru pe francezi caci englezii au (cam) convins pana acum.

Maine e zi de pauza. Marti, o singura confruntare si ea dezechilibrata: Africa de Sud vs Canada.

La bua vedere, prieteni!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu