Daca ar fi piedut cu scor de neprezentare, situatia ar fi fost aceeasi, cate inca o infrangere in palmares. N-ar mai fi acumulat atata esaveraj negativ, SUA -62, Canada-104 dupa primele doua runde din grupe. Norocul lor este ca in primul tur de meciuri, fiecare din cele doua a avut ate un eseu, Canada cu Italia, SUA cu Anglia.
In prima intalnire, americanii au opus ceva rezistenta francezilor, mai curand de tip macho decat rezistenta in aparare. Singurele realizari ale Eagles au fost transformrile celor trei penalitati de catre MacGinty. Adica 9 puncte. Dar au primit 33 adica cinci eseuri si patru transformari ale acestora (Huget, Alivereti Raka, Fickou, Poirit si charismaticul Baptiste Serin, pustiul minune de acum vreo doi ani). Usor de pacalit de catre batranii vulpoi francezi (precum Machenaud, Camille Lopez, Picamoles), neo-zeelandezul Ben O Keefe a facut sa se intample avantaj dupa avantaj, a tratat cu aceeasi moneda intrarile in aglomerari ale americanilor (mult mai naivi) fata de miscarile sa le numim strategice ale mentionatilor mai sus in cafouillage-ul continuu provocat de francezi. Poate ca alcatuirea usor eclectica a formatiei franceze i-au impiedicat pe elevii lui Jaques Brunel sa inventeze faze frumoase. Noi stim, noi, de peste mari si tari, ca Picamoles cu se intelege cu Camille Lopez sau ca Fickou nu fiteaza cu Yoann Huget. Oricum ar fi, frantujii nu au facut nici o isprava cu acest 33-9. Mai au meciul cu Anglia si pe cel cu Tonga (cronologic ordinea fiind inversa) pe cand rivalii la candidatura pentru sferturi, Argentina, mai au partide cu americanii de azi si tot cu Anglia. Personal, nu ii vad pe francezi pe locul 2 in grupa. USA si Tonga sunt in afara discutiei.
In partida urmatoare a zilei, s-au intalnit vecinii americanilor cu campionii mondiali en-titre. Dupa acest meci, canadienii sunt posesorii celui mai impresionant esaveraj negativ al actualei editii a RWC, - 104. E adevarat ca au inscris un eseu in partida cu Italia (si americanii reusisera tot un eseu in meciul de Anglia, dar esaverajul lor este mai decent, -62). Astazi, in schimb nu au reusit nici un punct. Asta pentru ca nu au avut timp nici sa respire. All Blacks au marcat nu mai putin de 9 eseuri, 8 nominale si unul de penalizare. Din cele opt, fiecare frate Barrett (Scott, Jordie si Beauden), a inscris cate unul.
Foarte probabil ca Steve Hansen nu le-a dat voie elevilor sai sa execute pe buturi lovituri de pedeapsa. Pentru el, conform declaratiilor recente, importante sunt numai eseurile. Penalitatile erau specialitatea lui Dan Carter, desi azi si Richie Mo:unga a fost in mare forma. Romain Poite a condus relaxat o partida in care, in afara de ploaia de eseuri, nu s-a intamplat, conform unui slogan stramosesc, nimic deosebit.
In Grupa B, Namibia, Italia si Canada nu pot concura cu Africa de Sud la un acces in sferturi. Cea mai interesanta partida se va disputa vinerea asta, Africa de Sud - Italia.
Maine vom vedea Georgia vs Fiji si Irlanda cu Rusia.
La buna vedere, prieteni!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu