duminică, 13 octombrie 2019

QED: Japonia merge mai departe. Scotia sta acasa de sferturile astea.

S-a incheiat faza grupelor si se cunosc sfert-finalistele. In sferturi de finala se vor intalni intre ele primele 8 echipa ale lumii. Sambata si duminica viitoare vor juca Anglia (locul 3) cu Australia (locul 6), Noua Zeelanda (locul 1) cu Irlanda (locul 4), Tara Galilor (locul 2) cu Franta (locul 8) si Japonia (locul 7) cu Africa de Sud (locul 5). Locurile, dupa punctaj, sunt cele ale clasamentului mondial tinut de World Rugby la 13 octombrie 2019. Interesant este ca echipele clasate pe locul 3 in grupe, ocupa si ele locurile 9-12 ale aceluiasi clasament: Scotia 9, Argentina 10, Fiji 11, Italia 12.  Inclin sa cred ca nu exista sport in care performantele unui campionat mondial sa fie confirmate atat de fidel de un clasament inter-tari. 

Locurile din urma clasamentelor. in gupe au fost ocupate de (in ordinea punctelor realizate dar separand echipele prin esaveraj) : Rusia , Canada si Namibia, Satele Unite ale Americii cu 0 puncte. Locurile din clasament ocupate de acestea sunt  20, 22, 23 si, respectiv 17. Pentru a avea o idee mai clara, Romania se afla pe locul 19.

Cele mai bune esaveraje, in ordinea punctelor obtinute in grupe, arata astfel : Tara Galilor, cu 19 puncte - esaveraj + 67, Japonia cu 19 puncte, esaveraj + 53, Anglia cu 17 puncte, esaveraj + 99. Acestora le urmeaza Noua Zeelanda cu 16 puncte si esaveraj +138,  Africa de Sud cu 15 puncte si esaveraj + 149 (cel mai bun) si Australia cu 16 puncte si esaveraj + 68. 

Astazi s-a dovedit ca miracolul japonez de acum patru ani este deja o certitudine. Japonia nu mai apartine Tier 2 ci este in randul marilor puteri mondiale. Scotia a fost o replica palida a echipei care a pierdut oneros sfertul sau de finala acum patru ani. Eddie Jones a fost intemeietorul acestei mari puteri, Jamie Joseph a finisat-o. Indiferent de criticile aduse organizatorilor pentru postponarea din motive meteo celor trei meciuri, Japonia a fost o gazda formidabila a acestei World Cup, 2019. Asa a fost, o gazda perfecta, si pentru etapa de F1, desfasurata azi dimineata la Suzuka. In mare parte si pentru ca echipa ei nationala a intrat in randul marilor puteri ale rugby-ului international. 

La sfarsitul saptamanii viitoare vom sti si semifinalistele acestei editii de Cupa Mondiala. Sambata vor juca Anglia cu Australia si Noua Zeelanda cu Irlanda iar duminica Tara Galilor cu Franta si Japonia cu Africa de Sud, ultima fiind reeditarea surprinzatoarei intalniri de acum patru ani.

Avem toate motivele sa ne bucuram de rugby, prieteni!


PS. Rivala noastra din cartier, Georgia, a participat in Grupa D.si nu a reusit sa obtina decat 5 puncte. ocupand locul 4. Ca atare, spre disperarea unora (prieteni vechi), vom relua cafteala cu gruzinii an de an, an de an, pentru calificarea la editia frantuzeasca a viitoarei World Cup. Ce pleașcă pentru FRR!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu