sâmbătă, 5 octombrie 2019

Japonia nu a avut emotii. Anglia nici atat. Incep sa se contureze primele locuri in grupe.


Ziua de azi a mai adus doua clarificari. S-au jucat partide in trei grupe diferite. In doua din ele, situatiile din clasament s-au limpezit. Adica se cunosc cu mare probabilitate echipele care vor acede in sferturi de finala.

In prima intalnire,  Australia nu a intampinat o rezistenta credibila din partea Uruguay-ului. 7 eseuri contra 1 si un scor final de 45-10 indica fidel situatia din teren. Haylett-Petty si Tevita Kuridrani au fost in zia buna si au inscris fiecare cate 2 incercari. Alturi de ei au mai marcat Slipper, Genia si noua vedeta Petaia. Lealifano a transformat de sase ori si asa s-a scris istoria partidei.  Australia se afla pe primul loc, dupa 3 partide cu 11 puncte, urmata de Tara Galilor cu 9 puncte dupa 2 meciuri. Fiji, dupa 3 etape a strans doar 7 puncte, urmata de Georgia cu 5 si Uruguay cu 4. Este singura grupa unde ocupanta ultimului loc are punctele unei victorii. 

Debutantul Petaia, la primul eseu

 In intalnirea care a suscitat cel mai mare interes public, Anglia a intalnit Argentina. Selectionata care inca mai nutrea ambitii pentru calificarea in sferturi de finala. Si care a intrat pe teren determinata sa produca o surpriza. Dar vulpoiul Eddie Jones isi luase deja masuri de precautie. Jonny May culca in eseu balonul in minutul 9 pentru a contracara o penalitate transformata de Urdapilleta cu doua minute inainte. Argentinienii isi arunca toate lassourile si isi ascut pumnalele pentru atac dar englezii dovedesc ca sunt la fel de dibaci in aparare. In minutul 18, Tomaso Lavanini vede un carton rosu, cu eliminare permanenta, pentru atac periculos la Farrell si Argentina e castrata.

Lavanini nu e un înger

 Pana la sfarsitul reprizei, Daly si Ben Youngs mai inscriu si ei eseuri. Si Farrel le rateaza po toate trei!  Scorul la mi-temp (de aici si prescurtarea locala, mitan), 15-3.   Dupa reluarea jocului, englezii incep sa faca spectacol (desi Pumas se impotriveste cu un un   se păropune si el pe lista marcatorilot de eseuriorgoliu sportiv, pe care numai rugby-ul il poate ilustra). Ford si Jack Nowell intregesc la cinci lista macatorilor iar Farrel incepe sa nimereasca tinta. Intre timp Mattias Moroni, pe o interceptie ca un curtea scolii, reuseste sa inscrie eseul onoarei pentru argentinieni. Iar pe final de partida, dupa un maul de manual ce a urmat unei tuse in cinci metri, Cowan-Dickey se propue si el pe lista marcatorilor de eseuri de azi. Final, 39-10. Anglia pe primul loc cu 15 puncte, Franta  9 puncte din doua jocuri, Argentina, 6 puncte din trei jocuri. Tonga si SUA cu cate 0 puncte. Partida decisiva pentru locurile doi/trei se va juca peste o saptamana, 12 octombrie intre Anglia si Franta.


Amatorii de surprize s-au indeptat azi la pranz cu atentia catre partida de pe Toyota Stadium din Tokyo. Acolo unde Japonia primea vizita echipei din Samoa, cu o victorie deja in grupa. Si primele 40 de minute au fost destul de echilibrate. Cu eseuri, penalitati si curse ale senzationalei aripi Matsushita. La pauza, 16-9 pentru gazde. Samoanii au incasat un galben in persoana lui TJ Ioane pentru un placaj intarziat. Jaco Peyper, stilul sudist de arbitraj, n-a ezitat sa atraga atentia asupra principalei deficiente a jucatorilor samoani, atacul la adversarul cu balon. Reluarea ne-a aratat aceeasi fata placuta a japonezilor (sa continuam sa le zicem asa desi ar trebui sa se cante mai multe imnuri deodata in deschidere), cu inca trei eseuri - Himeno, Fukuoka, Matsushima plus patru penalitati transformate de catre Tamura, fara greseala azi. Samoanii au contat prea putin ca ritm si intensitate a efortului inpus de adversari. Desi au mai inscris un eseu si o penalitate, scorul final i-a dezavantajat evident, 38-19.  Japonia , dupa 3 jocuri este pe primul loc cu 14 puncte, urmata de Irlanda cu 11 puncte tot din trei jocuri. Intrucat mai are, pe 9 octombrie, de jucat cu Rusia si se presupune ca va castiga fie si cu bonus, Scotia are nevoie de vi ctorie in meciul cu Japonia pentru a mai spera la un loc in sferturi. Asta in conditiile in care Irlanda, rivala sa, va juca pe 12 octombrie cu Samoa.


Maine se vor juca doua partide: Noua Zeelanda cu Namibia si Franta cu Tonga. 

sa ne bineauzim, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu