sâmbătă, 19 iunie 2010

Sezonul de varf continua

Ieri Irlanda a jucat cu New Zealand Barbarians si a mai luat o bataie, 28-31. Neo-zeelandezii au marcat patru eseuri(Hosea, Gear, Sweeney, Lowe), au transformat doua si au fructificat 3 penalitati. Irlandezii si-au facut puncte din 7 penalitati si o transformare, datorata lui Jonathan Sexton, pe eseul lui Paddy Wallace. Diferenta de eseuri spune multe despre orientarea catre joc deschis a rugbyului din Sud.

Tot in Sud , dar in Argentina, se confrunta juniorii echipelor de elita. Suntem deja in faza finalelor pentru ierarhia acestui an. In semifinale, castigatoarele s-au impus clar: Australia 28- Anglia 16 si Noua Zeelanda 36- Africa de Sud 7. Australienii le-au inscris juniorilor englezi 3 eseuri iar vecinii lor geografici, neoz-eelandezii au marcat de 4 ori contra sud-africanilor. O placere sa privesti aceste meciuri in care nu au loc, deocamdata, tacticile si procedeele inselatoare, menite sa atraga adversarii in capcane. Se joaca deschis, in viteza, cu grija pentru coechipieri iar treisferturile sunt rasfatate cu o ploaie de baloane de valorificat. In finala vor juca Noua Zeelanda cu Australia, cea de-a doua fiind in premiera finalista, pentru ca in ultimele doua editii, Anglia era in aceasta postura. Franta va juca cu Argentina pentru locul 5, Tara Galilor cu Fiji pentru locul 7, Irlanda cu Scotia pentru locul 9 si Samoa cu Tonga pentru locurile 11 si 12. Privind statisticile Junior World Cup, sa consemnam faptul ca jucatorul cel mai eficient este englezul Tom Homer (118 puncte inscrise in doua editii), jucatorul cu cele mai multe eseuri este Zack Guildford (Noua Zeelanda- 10) intr-o singura editie, 2009, iar clasamentul All Time Team Points arata asa: Noua Zeelanda-657 puncte, Africa de Sud 609 puncte si Australia 602 puncte. Si mai sunt de jucat finalele, care vor adauga puncte acestor ierarhii. Anul acesta marea favorita este tot echipa Noii Zeelande, castigatoare si a ultimelor doua editii, 44-28 cu Anglia in 2009, 38-3, tot cu Anglia, in 2008.

Astazi se mai joaca urmatoarele meciuri: England Saxons- Canada, SUA- Franta A si Uruguay-Rusia in Churchill Cup, Australia-Anglia, Noua Zeelanda-Tara Galilor, Africa de Sud- Italia si Argentina-Scotia, meciuri test. Inca o zi plina cu rugby de mare clasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu