marți, 15 iunie 2010

IRB Nations Cup, etapa a doua

O zi torida, neindicata pentru efortul pe care il depun rugbistii de-a lungul unui meci. Cu toate astea, s-a jucat. Noroc cu scurta repriza de ploaie in meciul Romaniei. Ziua s-a terminat intr-o nota mai optimista pentru ca Romania a reusit sa obtina o victorie.

Primul meci a opus doua echipe care au facut economie de efort. Georgia n-a facut fata unei Italii la fel de lesinate de soare. Doar ca italienii au beneficiat mai mult de greselile georgienilor si au marcat din sapte lovituri de pedeapsa. Scorul final, 21-3, nu merita sa fie tinut minte. El va ramane doar in satistici.

In al doilea meci situatia s-a schimbat radical. A existat angajament, s-a alergat mult si nu s-au evitat momentele de circulatie rapida a balonului. Nu chiar ca intr-o zi cu temperatura optima pentru rugby, dar oricum meciul a fost mai atractiv decat prima partida. Scotienii au repetat schema din prima lor partida. Au condus in prima repriza cu 13-8 (mai strans decat in meciul cu Georgia) iar in repriza au cedat din nou. Namibia, revelatia acestui turneu, a presat cu imaginatie, a jucat frumos si eficient pe trei sferturi si a reusit sa intoarca rezultatul, 23-20 la final.

In meciul al treilea, romanii au intrat mai determinati in teren si asta s-a vazut dupa primele minute, cand au si preluat conducerea. La fel de rapid am incasat si un eseu. Cu o inaintare mai agresiva si mai insistenta, avand in fata adversari tineri si nu prea experimentati in jocul de uzura al gramezilor, romanii au terminat prima repriza cu avantajul a cinci lovituri de pedeapsa si a uinui dropgoal, toate reusite de Dumbrava. 18-8. In a doua repriza, tactica a fost identica, macinarea pe inaintare a adeversarilor si obtinerea de penalitati. A reusit in doua randuri iar Vlaicu a mai inscris sase puncte. Finalul a adus Romaniei victoria cu 24-8, o victorie care ar trebui sa dea de gandit tacticienilor FRR. Daca adversarii mai importanti, recte Uruguay-ul, vor fi pregatiti pe inaintare pentru jocul nostru de uzura dar vor avea si inspiratie pe trei sferturi, victoria poate fi a lor. Pentru ca Romania nu stie sau nu poate sa arate ca o echipa care stie sa joace si cu intreaga linie din spate. Azi doar Gall Csaba a aratat cate ceva dar nu a dezvoltat joc de linie. Argentina ne-a aratat cum jocul de pase ne poate face vulnerabili, mai ales ca aparatorii nostri nu sunt specialisti in placaje din viteza. Mai avem ceva timp. Si mai ales mai e jocul cu Italia de duminica, echipa care are specificul prin care ne putem corecta aceste carente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu