duminică, 26 iulie 2015

Dupa un meci plicticos de oarecare, Australia conduce in clasament cu un punct diferenta


Oricine poate avea o zi proasta. Extensia, la plural, suna astfel: Argentina a avut o zi proasta. Cu un adversar in zi proasta, orice echipa buna depasete adversarul in forta. Dar azi-noapte nu s-a intamplat asa. Ambele echipe au fost in zile proaste. Nici Jaco Peyper nu a fluierat fericit sfarsitul partidei.

Patru eseuri a marcat Australia -  Tomane, Mumm, Kuridrani, Ashley-Cooper (unul singur transformat), patru penalitati reusite. Pumas nu a "reusit" decat trei penalitati. Toate aceste puncte nu sunt decat statistici pe foaia de arbitraj. 

Matt Toomua runs past Nicolas Sanchez.

                                                              Mat Toomua in actiune

Ce diferenta enorma intre primul si al doilea meci al zilei! E drept ca Noua Zeelanda si Africa de Sud sunt ocupantele primelor doua locuri din clasamentul World Rugby. Dar si asa, o partida intre ocupantele locurilor 5 (Australia) si 8 (Argentina) din acest clasament ar fi fost normal  sa arate altfel. Mai ales ca mai sunt doar 54 zile pana la debutul RWC. 

Ambele echipe cred ca si-au batut recordurile in materie de indisciplina in joc si de erori in posesia balonului. Creevy a fost, poate, cel mai haotic jucator din tabara gazdelor, Quade Cooper, cel mai tafnos. Suparat parca de deciziile lui Cheika de a-l tine rezerva. Introducerea sa in teren nu l-a eliberat ci, din contra, l-a inrait. Pana a vazut cartonul galben. In zadar au muncit Folau, Kuridrani, Tomane si Foley, Australia nu a aratat deloc bine, adica o echipa cu o pretentii. Cele patru eseuri nu au fost decat rezultatele superioritatii temporare in joc. Si nu neparat pe greselile adversarului.  Australia nu si-a regasit stilul. Argentina n-a contat in atac (arma ei "secreta"). Pumas a jucat cu individualisti, ideea de echipa fiindu-i ascunsa pe undeva prin mintea lui Hourcade.

Clasamentul Rugby Championsip arata acum, dupa doua etape, astfel: 1. Australia-9 puncte (diferenta +29); 2. Noua Zeelanda-9 puncte (diferenta +28); 3. Africa de Sud- 2 puncte; Argentina- 0 puncte.

Urmatoarele partide, pe 8 august: Noua Zeelanda-Australia, Africa de Sud-Argentina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu