miercuri, 29 iulie 2015

Dinastiile vremelnice din rugby-ul sud-african

Dupa meciul de sambata cu Noua Zeelanda un gazetar a consultat arhivele si a gasit unele relatii de rudenie intre echipa din teren si inaintasii genetici ai unora dintre jucatori. Curat "nepotism"!

  • Inchizatorul Schalk Burger este fiul unui Boks, "Groot" Schalk Burger, linie a doua.
  • Demiul Ruan Pienaar este fiul unui alt international, Gissie Pienaar, fundas.
  • Flip van der Merwe este descendentul lui Flippie (cu acelasi nume de familie), pilier in anii '80.
  • Alta rezerva sambata, Cobus Reinach se trage din Jaco Reinach, care a jucat impotriva New Zealand Cavalliers in 1986 si recordman national in atletism (400 m.).
  • Flankerul Francois Louw, capitan la Bath Rugby, este nepotul unuia din capitanii Springboks, linia a doua Jan Pickard.
  • Bismarck si Jannie du Plessis sunt fratii care au jucat cele mai multe meciuri-test  dintre toate perechile de frati din rugby-ul de elita sud-african.
  • O alta pereche du Plessis (nume afrikaaner foarte raspandit) ar respecta regula propusa de doctorul Danie Craven: pentru a deveni un Springbok, ascendentii tai trebuie sa-ti fi lasat performanta sportiva printre gene. Dintre ceilalti du Plessis, din Stilfontein, o alta combinatie tata-fiu, pare a-i confirma descoperirea: Felix-tatal si Morne-fiul i-au condus pe Boks la o distanta de 20-30 ani. Mama lui Morne du Plessis (nascuta Smethhurst), a fost capitanul echipei nationale de hockey pe iarba), Iar unchiul de parte materna a fost, de asemenea, capitanul reprezentativei de football a Africii de Sud. De altfel, numele du Plessis apare de unsprezece ori, cel mai des, in lista  all times de jucatori din Africa de Sud. 
                                              Imagini pentru south africa rugby


Sursa: http://www.sport24.co.za/Rugby/Springboks/Mind-Games-Those-rugby-ties-that-bind-20150726

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu