joi, 8 iulie 2010

Ceva stiri calde

* Astazi s-a anuntat ca valorosul demi al celor de la Tigers, Harry Ellis, de retrage din rugbyul profesionist din cauza unei afectiuni cronice la genunchi. Este o pierdere destul de grea pentru rugbyul britanic, ca si pentru clubul din Leicester. Produs al Academiei de rugby a clubului, Ellis a fost capitanul Angliei in toate echipele de juniori, de la 16 la under 21. A jucat 173 de meciuri pentru echipa sa de club, inscriind 29 de eseuri si, in total, 143 puncte. A fost prezent in cinci editii ale Six Nations, 205-2009, marcand pentru Anglia 25 de puncte. A strans 37 de selectii. A debutat ca senior in 2004, impotriva Africii de Sud. Va fi inlocuit, sdin fericire de un alt produs al Academiei din Leicester, Ben Youngs, un talent la fel de promitator ca Ellis. Pacat totusi ca acest sport a inceoput sa scoata din viata competitionala jucatori ajunsi la maturitate. Acesta e si cazul galezului Michael Owens, jucator la Saracens, accidentat in partida de Six Nations dintre Tara Galilor si Irlanda. Si pentru el o afectiune cervicala a insemnat sfarsitul, dupa ce medicii ii dadusera sperante pentru revenirea in teren.

* Sale Sharks a facut o achizitie de marca in perspectiva noului sezon din Premiership. Cel mai bun jucator din Sevens World Series din acest an si autorul , detasat, a 56 de eseuri, samoanul Mikaele Pesamino a semnat pentru doi ani cu gruparea engleza. Pesamino a mai jucat pentru Auckland in capionatul regional neozeelandez dar si football australian. Are 26 de ani si e, cum ii sta bine unui jucator din Sevens Series, aripa.

* Tot azi s-a parafat acordul care modifica denumirea campionatului Rugby Union din Guinness Premiership in AVIVA Premiership. Schimbarea de sponsor s-a facut din cauza expirarii vechiului contract cu producatorii de bere de la Guinness si faptului ca AVIVA, o multinationala de top din asigurari, a acceptat sa investeasca, pentru 5 ani, 20 milioane de lire, marcand aceasta suma in capitolul "investitii in comunitate". De stiut ca exista in legile anglo-saxone (si nu numai)mai multe prevederi care obliga marile corporatii sa re-dirijeze catre comunitate (pe cai variate, de la sanatate la invatamant si, vedeti bine, sport) o parte din profitul lor. Iata cum se poate face rost de bani, stimati conducatori ai rugbyului romanesc. Trebuie doar sa incepeti sa organizati lobbyul in mediile politice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu