duminică, 7 mai 2017

Wasps si La Rochelle, castigatoarele sezoanelor regulare din Premiership si Top 14. Se pregatesc semifinalele.


Azi a fost inca o zi nebuna. Meciuri simultane, ca de ultima etapa, atat in Anglia cat si in Franta.

In Anglia, problema era daca Wasps reuseste sa castige acasa cu Saracens. Cum scriam si ieri, Saracens au venit cu o echipa tanara, odihnindu-si unii titulari. De partea cealalta, Wasps isi alcatuise un XV cu ce aveau ei mai bun si in forma. Trebuiau sa castige pentru a juca semifinala acasa. Erau in duel (la distanta) de numar de eseuri inscrise cu Exeter Chiefs. Si cum Exeter a inscris cu anticipatie de fiecare data - repet, meciurile s-au desfasurat la aceeasi ora- Wasps a trebui sa faca eforturi seriose de a fi up to date la obtinerea punctului bonus. A reusit deci Exeter Wasps a reusit si ea. Ba chiar a plusat, din orgoliu, cu un al cincilea eseu.  Trei dintre ele inscrise de fiul antrenorului, Thomas Young, omul meciului, desigur.

In situatie de asteptare a rezultatelor era si Leicester Tigers. Ca sa-si conserve locul al patrulea, amenintata de Bath, a fost nevoita sa castige la Worcester, fara punct bonus si cu un singur eseu. Cum Bath a pierdut La Sale Sharks, Leicester a ocupat pe merit ultimul loc calificabil pentru semifinale. Unde o va intalni, in deplasare, pe lidera Wasps, pe 20 mai.

Pe locurile 5 si 6, care asigura participarea in grupele Champions Cup, s-au clasificat Bath - 59 puncte si Harlequins - 52 puncte.

Rezulta ca in a doua semifinala, se vor intalni, Exter Chiefs, finalista de anul trecut, cu Saracens, campioana Angliei si campioana europeana a precedentului sezon.


In Franta, primele doua locuri erau deja arvunite de La Rochelle si Clermont Auvergne. Cum sistemul de calificare este diferit de cel din Anglia, urmatoarele patru locuri joaca pentru a desemna urmatoarele doua locuri calificabile in semifinale. In linii foarte generale, mister nu mai era decat pentru ocupanta locului 6 din clasament. Stade Francais sau Racing 92? In precedenta etapa, in joc direct, invinsese Stade Francais. Insa azi, au avut fiecare adversara sa. Racing a invins, cu greutate, dupa ce fusese condusa in majoritatea timpului, pe Bordeaux Begles. Stade Francais a condus si ea o bucata mare de timp dar in final a fost invinsa la un punct diferenta, in deplasare, de catre Montpellier, ocupanta locului 3.  

Cele patru echipe care se vor confrunta in  meciurile pentru play off sunt: Montpellier - 76 puncte, Toulon - 69 puncte, Castres - 63 puncte si Racing - 62 puncte.  Pentru locurile disponibile in semifinale se vor intalni Montpellier cu Racing 92, Toulon cu Castres. Stade Francais nu a reusit sa acumuleze decat 59 puncte. Primele sase ocupante ale locurilor superioare ale clasamentului regular sunt si echipele participante la jocurile din grupele Champions Cup. Deci Stade Francais va evolua in Challenge Cup.

Cam asta poate fi raportul zilei de azi. Obositoare dar interesanta.  Saptamana viitoare avem finalele Champions si Challenge Cup, la Dublin. Sezonul continua, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu