luni, 8 mai 2017

Ceva stiri, amestecate


* Confirmand zvonuri recente, Faf de Clerk (Lions, Africa de Sud) a semnat pentru trei ani cu Sale Sharks. La 25 de ani, de Clerk, perechea lui Ellton Jantjies (10) la Lions, are deja 11 aparitii pentru Springboks in prima perioada de antrenorat a lui Allister Coetzee, antrenorul cu cel mai mare procentaj de infrangeri din perioada de dupa ridicarea embargoului pentru Africa de Sud.

* Ruan Pienaar, 33, 7 ani la Ulster, 88 selectii pentru Springboks a jucat meciul de retragere din campionatul Pro 12, sarbatorind cu o victorie la Leicester. Va juca in urmatorii ani la Montpellier.

* Ben Youngs, demiul de la Leicester si al nationalei England XV a fost convocat, de drept, in selectionate Lions care se pregateste pentru turneul de 10 meciuri in Noua Zeelanda, a declinat onoranta oferta a lui Warren Gatland. Cumnata sa, sotia fratelui Tom, a intrat in faza terminala a unei afectiuni canceroase. Ben a declarat ca relatiile stranse din familia sa il obliga a ramane alaturi fratelui pana la episodul final.

* Northampton se desparte de 11 jucatori printre care George Pisi (fratele lui Tusi Pisi, care a jucat si el pentru Saints, actualmente la Bristol), Calum Clark sau Lee Dickson, internationali englezi cu 1 si, respectiv, 18 selectii.

* Noul antrenor al Scotiei, Grogior Townsend, succesorul lui Vern Cotter, a nominalizat lotul care va face deplasarea in turneul international din iunie. 

InaintasiAlex Allan (Glasgow Warriors), Allan Dell (Edinburgh), Zander Fagerson (Glasgow Warriors), Willem Nel (Edinburgh), D’Arcy Rae (Glasgow Warriors), Gordon Reid (Glasgow Warriors), Fraser Brown (Glasgow Warriors), Ross Ford (Edinburgh), George Turner (Edinburgh), Richie Gray (Toulouse), Jonny Gray (Glasgow Warriors), Tim Swinson (Glasgow Warriors), Ben Toolis (Edinburgh), John Barclay (Scarlets, captain), Magnus Bradbury (Edinburgh), John Hardie (Edinburgh), Rob Harley (Glasgow Warriors), Josh Strauss (Glasgow Warriors), Hamish Watson (Edinburgh), Ryan Wilson (Glasgow Warriors);

Aparatori: Sam Hidalgo-Clyne (Edinburgh), Ali Price (Glasgow Warriors), Henry Pyrgos (Glasgow Warriors), Pete Horne (Glasgow Warriors), Finn Russell (Glasgow Warriors), Alex Dunbar (Glasgow Warriors), Nick Grigg (Glasgow Warriors), Matt Scott (Gloucester), Duncan Taylor (Saracens), Damien Hoyland (Edinburgh), Ruaridh Jackson (Harlequins), Lee Jones (Glasgow Warriors), Sean Maitland (Saracens), Tim Visser (Harlequins).  
Lipsesc din acest lot Stuart Hogg, Greig Laidlaw, Tommy Seymour, convocati de Warren Gatland pentru turneul Lions din Noua Zeelanda.  In turneul inter-tari, Scotia va juca cu Italia (10 iunie), Australia (17 iunie) si Fiji (24 iunie). 
Cotter a fost antrenorul Scotiei intre 2014-2017. Sub conducerea lui echipa a jucat 36 meciuri din care au castigat de 19 ori, rata de succes fiind de 53% cea de-a doua performanta din toate timpurile. Prima a fost atinsa de legendarul Ian McGeechan, antrenor in mai multe reprize al selectionatei Scotiei. In perioada 1988-1993 a condus echipa in 33 meciuri, in care a inregistrat 19 succese, ceea ce inseamna un procentaj de 58%. 

P.S.: * Chris Ashton se desparte de Saracens plecand pentru sezonul viitor la Toulon. Dar vin, printre altii jucatori precum Calum Clark (de la Northampton), Will Skelton (Warratahs si Wallabies) sau Liam Williams (Scarlets si Tara Galilor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu