sâmbătă, 13 mai 2017

Saracens isi pastreaza titlul suprem european


La capatul unui meci de mare angajament fizic, Saracens isi mai adjudeca o coroana. Cea europeana pentru sezonul 2016-2017. Cupa a fost castigata pe merit, Saracens au fost mai lucizi si, sa spunem, mai disciplinati cand trebuia. Francezii au improvizat frumos si elegant, insa au acordat prea multe penalitati pentru implacabila precizie lui Owen Farrell. Scorul a fost tot timpul in favoarea englezilor. Ei au deschis scorul prin eseul lui Ashton (5-0) ca sa-l majoreze prin George Kruis (12-0). A raspuns Clermont prin Remi Lamerat (12-7). Scor cu care se ajunge la pauza. Dupa reluarea jocului cei care mai schimba o data tabela este Nick Abendanon, englezul refuzat la intern, bun pentru export. Transformarea lui Parra, duce scorul la cea mai mica diferenta a finalei (15-14). Farrel si Parra isi mai arata muschii si scorul creste (18-17). Diferenta ramane constanta dar presiunea englezilor creste. Andy Goode, specialistul in assist-uri ia pe cont propriu o actiune construita de Wyles si marcheaza cel de-al treilea eseu al campionilor en-titre. Auvergnatii cedeaza psihic, scorul creste insurmontabil dupa inca o penalitate transformata de Farrel si nota de plata arata 28-17. Final.

Azi, capitanul sarazinilor, Brad Barritt s-a intrecut pe sine, a fost omul care a fost ocupat cu migala atacurilor si a a alergat ca nimeni altul. L-a ajutat si Andy Goode cu assist-urile. Treaba cea mai grea au avut-o cei din linia a treia care s-au achitat din preaplin de forta apararii. Jackson Wray, Michael Rhodes si Chrys Wyles. care, avand in fata o alta redutabila linie a treia franceza - Damien Chouly, Fritz Lee si fijianul Pecelly Yato, au muncit la maul-uri ca salahorii. Efectele speciale frantuzesti, Nick Abendanon, Remi Lamerat si Scott Spedding au avut cateva scanteieri de geniu care, din pacate, s-au disipat in incercarile coechipierilor de a rupe gatul englezilor. Interesant ca, in ciuda cutumei, omul meciului nu a fost nominalizat de la invingatori ci de la invinsi: Damien Chouly.

Cum repriza a doua am vazut-o pe un canal francez, beIN, pay per view prin excelenta dar si specializat pe pachete de sporturi, regia titreaza la un moment dat, dupa ce meciul se incheiase, Clermont maudit, adica blestemul Clermont-ului. Adica echipa de pe locul doi. Si in Top 14 si in Champion Cup. Si, inca, cu traditie in ultimii ani.

Ca tot am vorbit mai sus de batalia mentala, Saracens intra cu un tonus ridicat in semifinalele Premiership (meciul cu Exeter Chiefs). Clermont mai are ceva ragaz ca sa-si traga sufletul si sa-si linga ranile. In Franta, semifinalele sunt programate mai tarziu dect in Anglia. 

Se cuvine a mai mentiona  fluentul si corectul arbitraj al lui Nigel Owens. omul care a tinut in mana doua haite de bestii insetate de sange si victorie. 

Felicitari, Saracens! Well done!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu