marți, 9 februarie 2016

Retragerea unui Irishman: Paul O'Connell


Ajuns la 36 de ani si, la recomandarea medicilor, Paul O'Connel a decis sa paraseasca rugbyul competitional. Transferat anul trecut la Toulon, O'Connel nu a apucat sa joace nici o partida pentru multinationala de la Mediterana. Evident, din motive medicale, stafful medical al clubului fiind recunoscut pentru grija fata de starea fizica a jucatorilor.

O'Connell a adus servicii nenumarate rugby-ului irlandez. A acumulat 108 selectii la echipa nationala, pentru care a si inscris 40 puncte. A jucat sapte meciuri sub tricoul British & Irish Lions. Are 174 jocuri pentru Munster, inscriind 95 puncte. A fost nominalizat de mai multe ori pentru trofeul de jucator al anului. A fost de nenumarate ori capitan al selectionatei Irlandei, mai ales cand titularul acestei functii, Brian O'Driscoll, era indisponibil. A contribuit la castigarea Six Nations in trei randuri, 2009, 2014, 2015.

A absolvit cursurile renumitului Thomond College of Education, inainte ca acesta sa fie incorporat in University of Limerick. Anul trecut, universitatea respectiva i-a acordat un doctorat onorific. Interesant e ca aceeasi cariera a avut-o si Eddie O'Sullivan, fost selectioner al echipei de rugby XV a Irlandei. Ca si Pat Cox, fost presedinte al Parlamentului European. 

La fel de interesant este faptul ca O'Connel si O'Driscoll s-au retras la aceeasi varsta, 36 de ani,in ani consecutivi,  ambii din motive medicale. Despre O'Driscoll nu se stiu prea multe privind starea de sanatate. Poate si pentru faptul ca ambii sai parinti sunt medici iar etica medicala anglo-saxona nu favorizeaza tabloidizarea diagnosticelor. 

Sa-i fim recunoscatori, ca spectatori, roscovanului Paul, pentru rugbyul de mare calitate pe care ni l-a livrat si sa-i dorim o cariera la aceeasi inaltime pe mai departe. Sanatate pe tot restul vietii, Paul O'Connell!

                                      Paul O'Connell 2015 RWC.jpg
                      In timpul Cupei Mondiale 2015, impotriva Canadei 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu