miercuri, 17 februarie 2016

Batalia pentru cel mai bine platit rugbyst din lume ia amploare. Si alte stiri.


O stire venita ieri pe agentii aprinde imaginatia. David Pocock, celebrul nr.8 al Wallabies a intrat in acest sezon intr-un an sabatic, facand o pauza de participare la partidele echipei sale ACT Brumbies in Super Rugby 2016. Motivatia sa este legata de dorinta de a -si completa studiile tocmai in ... Anglia. Dar din Anglia vine veste ce tulbura apele in zona topului salariilor. Wasps a anuntat, informal, ca este gata sa-i ofere marelui blond un salariu anual de 1,4 milioane £, care ar depasi atat salariul lui Carter cat si pe cel al lui Goromaru.

Pocock, 27, nascut in Zimbabwe, 55 selectii pentru Australia incepand cu 2008, a facut o figura frumoasa la recent incheiata Cupa Mondiala 2015. El este recunoscut in Australia drept un activist pentru casatoriile homosexuale. A refuzat oficializarea casatoriei sale cu partenera din ultimii ani, Emma Palandri, pana cand si prietenii sai homosexuali nu vor primi dreptul de a se casatori legal.

Tot la Wasps va urma sa vina, la finalul acestui sezon si Danny Cipriani. Sale Sharks a confirmat iminenta sa plecare. Si Dai Young, directorul de rugby al  "viespilor" londoneze a declarat pentru presa ca Cipriani va fi jucator al Wasps dfin sezonul viitor. Sa ne aducem aminte ca Cipriani, un talent nativ dar rebel si inconstant din fire, a fost convocat de Stuart Lancaster in primul lot, largit, pentru RWC 2015, pentru ca in final sa fie lasat la echipa de club. Ambitia lui Cipriani de a fi membru al lotului Angliei este sustinuta si de multi din expertii rugbyului insular, care regreta faptul ca fost tanata speranta nu a fost si nu este in vederile selectionerilor Angliei.

In fine, ultima stire a zilei. Francois Trinh-Duc a fost convocat la lotul Frantei de catre Guy Noves. Parca nemultumit de prestatiile mijlocasilor la deschidere de pana acum, Noves vrea sa aibe o rezerva cu experienta in meciul de la Cardiff cu Tara Galilor de la sfarsitul lui februarie. Ne aducem aminte ca si Saint Andre l-a convocat in ultimele sale partide ca antrenor dar nu l-a folosit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu