luni, 15 februarie 2016

Dan Carter nu va mai fi cel mai bine platit rugbyst din lume


O stire de ultima ora anunta ca recordul salarial actual  in materie de contracte ale marilor vedete din rugby va fi daramat.

In acest moment, desi cifra nu este recunoscuta oficial, se pare ca Dan Carter va castiga anual, prin contractul de 3 ani cu Racing 92, 3 milioane de dolari anual. O suma neatinsa dar si nesperata pentru oricare alt jucator de elita.

Dar iata ca azi vine o alta veste: Ayumu Goromaru, care s-a transferat recent la Queensland Reds, Australia, pare ca il va intrece pe Carter. El va castiga, pe un contract de un an, 340.000 $ pe luna, ceea ce inseamna , la nivelul unui an, 4,08 milioane. Majoritatea acestor bani vin din sponsorizari si contracte comerciale.

Ceea ce e interesant pe mai departe este vanatoarea la Goromaru inceputa de excentricul si cheltuitorul Mourad Boudjellal, care si-l doreste pentru Toulon din 2017.

Stam si cugetam. Pana unde vor urca sumele de pe contractele rugbystilor? Si ce eforturi vor trebui sa faca acestia perntru a castiga astfel de sume? Deja sunt titluri comerciale, supraexpusi la riscuri medicale dar industriei rugbyului putin ii pasa. Show must go on!


Sursa:Stuff.co.nz, AAP

Nota: data fiind locatia site-ului din care am citat, este bine de stiut ca este vorba de $ neo-zeelandezi si nu de $ USA. Raportul de schimb este 1 $ Nzl = 0,7 $ USA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu