marți, 23 februarie 2016

O carte despre dezastrul mandatului Philippe Saint-Andre pentru selectionata Frantei


Pe 3 martie a.c. va intra in librarii cartea fostului redactor-sef al Midi Olympique, Philippe Kalenbrunn, dedicata perioadei in care selectioner al reprezentativei Frantei a fost Saint-Andre. Pentru cei care sunt in acea perioada la Paris sau in oricare oras mare al Frantei, cei 20 de euro (cat este costul de achizitie) merita cheltuiti. Nu cred ca este o carte de mai mult de 150-200 pagini dar relatarile si opiniile celor citati sau mentionati, ca surse, dezvaluie profilul cel putin ciudat al acestui antrenor. Se pare ca momentul de varf al carierei sale a fost  atins in perioada cat a fost antrenor la Toulon, unde i-a lasat lui  Bernard Laporte  un lot si o motivatie cu care s-a putut repede face performanta. Apoi principiul lui Peter s-a actualizat neiertator.

Un segment interesant al cartii este dedicat confesiunilor psihologului care s-a ocupat de pregatirea mentala a jucatorilor, Christian Ramos. Zgomotul de fond in toata perioada lui Saint-Andre a fost constituit din conflictele surde dintre jucatori, jucatori si antrenori, antrenori si preparatori fizici etc. 

Oricine este implicat, la un asemenea nivel, in pregatirea unei selectionate nationale, trebuia sa cunoasca bucataria interna a unui lot din elita mondiala. Poate ca FRR ar trebui sa cumpere drepturile de autor si sa traduca aceasta carte. Pentru binele si echilibrul mental al jucatorilor, in special. Caci ei sunt responsabili de performanta, nu antrenorii.

Sursa:http://sport24.lefigaro.fr/rugby/xv-de-france/actualites/saint-andre-revelations-sur-un-fiasco-793401?


PSA-couv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu