miercuri, 2 martie 2016

Superlativele etapei a treia a Six Nations 2016


 Am reusit sa revad inregistrarile meciurilor etapei luni si marti pentru ca, din motive independente de mine, am scapat "originalele". Cunoscand rezultatele, mi-a fost usor sa privesc la rece jocurile cu pricina.

Anglia, conform asteptarilor, conduce in clasamentul competitiei, cu trei victorii, deci 6 puncte. Ii urmeaza Tara Galilor cu 5 puncte, Franta cu 4, Scotia cu 2, Irlanda cu 1. Clasamentul il incheie Italia, 0 puncte. Interesant ca trei echipe au diferenta pozitiva de puncte (Anglia-48, Tara Galilor-13, Scotia-6, Franta are 0, Irlanda-12 iar Italia-49.

Urmatoarele doua etape (ultimele) programeaza partidele:


  • Irlanda-Italia,
  • Anglia-Tara Galilor,
  • Scotia-Franta
        si
  • Tara Galilor-Italia,
  • Irlanda-Scotia,
  • Franta-Anglia.

Consecvent mie insumi, redau mai jos, selectia facuta de planetrugby.com pentru a evidentia jucatorii din echipa etapei. In postura de rezerve se vor afla si jucatorii care mi-au placut mai mult decat cei remarcati de publicatia citata. Iata-i:

15. Stuart Hogg (Scotia);
14. Anthony Watson (Anglia);
13. Michele Campagnaro (Italia)
12. Robbie Henshaw (Irlanda), rezerva: Duncan Taylor (Scotia)
11. Jack Nowell ( Anglia);
10. Finn Russell (Scotia), rezerva: Jonathan Sexton (Irlanda);
 9.  Greig Laidlaw (Scotia);
 8.  Billy Vunipola (Anglia);
 7.  Josh van der Flier (Irlanda);
 6.  John Barclay  (Scotia);
 5.  George Kruis (Anglia);
 4.  Maro Itoje (Anglia);
 3.  Samson Lee (Tara Galilor);
 2.  Guilem Guirado (Franta);
 1.  Alasdair Dickinson (Scotia), rezerva: Lorenzo Cittadini (Italia).

De remarcat ca in aceasta etapa s-au evidentiat doua linii ale acelorasi echipe nationale: linia a doua engleza si perechea de mijlocasi scotieni. De altfel, Scotia are patru jucatori in echipa de remarcati ai Planet Rugby. In echipa preferatilor mei, doar trei. Asta nu inseamna ca Scotia nu a jucat remarcabil la Roma. Vern Cotter creste incet si sigur o echipa redutabila in urmatorii ani. Cealalta invingatoare cu staif, Anglia,. are 5 jucatori in primul XV al etapei, cele doua aripi, cei doi din linia a doua si (imposibil de oprit sambata), infatigabilul Billy Vunipola. Guilem Guirado, omul din Toulon si capitanul Frantei, a fost cu un cap mai bun decat ceilalti elevi ai lui Noves. E o diferenta de clasa si de rasa fata de ceilalti din linia intaia a cocosilor

Pe curand, mai ales ca au inceput si razboaiele din Super Rugby!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu