miercuri, 16 martie 2016

Catre o noua echipa de conducere in World Rugby (IRB): Bill Beaumont & Agustin Pichot


Cum stiti, desigur, International Rugby Board (actual World Rugby), ca institutie, este condusa de o echipa formata dintr-un presedinte si un vicepresedinte. Ocupantii actuali ai acestor posturi, pe durata a maximum doua mandate sunt Bernard Lapasset (Franta) si Oregan Hoskins (Africa de Sud). Sub actuala conducere s-au desfasurat doua editii ale Cupei Mondiale (2011 si 2015), s-au modificat succesiv mai multe competitii intre franchize(Super Rugby, de exemplu) sau turnee regionale ( Rugby Championship, fosta TriNations), s-au modificat de mai multe ori legile (Regulamentul sportiv), reintroducerea rugby-ului (in varianta Sevens) in programul Jocurilor Olimpice s.a.m.d. 

Procedura de numire a unei noi conduceri este relativ simpla: se fac propuneri care, mai apoi, sunt insusite sau nu de catre membrii din board-ul si se supun la vot. Pentru a ajunge in actualitate, sistemul este la fel de simplu: noua echipa de conducere- presedinte & vicepresedinte- este aleasa dintre reprezentantii natiunilor majore din Rugby Football Union in mod colegial.

Anul acesta urmeaza sa se decida noua conducere a World Rugby. Se pare ca sansele cele mai mari pentru cele doua posturi le au cei din perechea Bill Beaumont (Anglia) si Agustin Pichot (Argentina), ce par a fi acceptati de catre ceilalti membri ai board-ului WR ca viitor presedinte si, respectiv, vicepresedinte. Votul se desfasoara prin metoda majoritatii simple. Alegerile vor avea loc pe 11 mai in Dublin, mandatul lor urmand sa inceapa efectiv la 1 iulie a acestui an.

Dar cine sunt cei doi noi actori in roluri principale ce vor fi instalati la conducerea World Rugby?

Bill Beaumont (William Blackledge Beaumont) : nascut pe 6 martie 1952 in Preston, Lancashire, in nord-vestul Angliei. Fost jucator de linia a doua (are 1,91 m.), de 34 ori selectionat pentru Anglia (intre 1975-1982), a jucat de 15 ori pentru selectionata Barbarians si intre anii '77-'80 a fost selectionat de mai multe ori in British & Irish Lions.  A fost capitanul selectionaeti Angliei in doua evenimente istorice: 1979-prima victorie impotriva Noii Zeelande si cucerirea Marelui Slem in Five Nations 1980, dupa o pauza de 23 de ani. Comotionat succesiv in ultimii ani ai carierei sale uinternationale, Bill Beaumont s-a retras din viata competitionala in 1982, la sugestia medicilor. Din 1999 reprezinta Anglia in IRB iar din 2012 este Chairman (presedinte) al RFU Anglia. In viata privata este manager al fabricii de textile a familiei din Chorley, Lancashire. 


                  RFU chairman Bill Beaumont

                                         Bill Beaumont, viitorul presedinte World Rugby

Agustin Pichot: nascut pe 9 martie 1974 in Buenos Aires. Mijlocas la gramada (pichot inseamna "micut" in dialectul occitan al limbii spaniole), 71 de selectii pentru Argentina intre 1995 si 2008 si Argentina Sevens, intre 1994 si 2002. A jucat si in Europa: intre 2003-2004 la Stade Francais, cu care a castigat campionatul si la Racing Metro intre 2007-2008 cu care, de asemeni, a castigat Top 14. A fost desemnat de doua ori, in 1998 si 2001, Best rugby player fo the World. Este actual membru al Comitetului Executiv al World Rugby, alaturi de Bill Beaumont, Berbard Lapasset, Oregan Hoskins, Bob Latham (America de Nord), Tatsuzo Yabe(Japonia), Michael Hawker (Australia), Giancarlo Dondi (Italia), Mark Robinson (Noua Zeelanda) si Brett Gosper - presedintele Executiv al World Rugby. 


                                                   

                                                      Agustin Pichot, vicepresedinte
Pichot celebrates after winning the third place playoff over France at the 2007 Rugby Wor


Pichot a muncit serios la promovarea rugby-ului argentinian in ultimii ani. Crearea franchizei Jaguares pentru participarea la noua formula a Super Rugby este, in mare parte, rezultatul
activitatii lui ca lobbyst. Iar impreuna cu alti doi influenti argentinieni, Felipe Contepomi si Marcelo Loffreda, a influentat admisia Argentinei in Tri Nations, aceasta competitie devenind, in noua formula, Rugby Championship.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu